Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Συνάντηση Κυριακίδου – Φάουτσι για την πανδημία και τα επόμενα βήματα

Συνάντηση Κυριακίδου – Φάουτσι για την πανδημία και τα επόμενα βήματα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Συνάντηση με τον Δρ. ‘Αντονι Φάουτσι, Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και επικεφαλής Ιατρικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ, είχε στην Ουάσιγκτον η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

«Χαίρομαι που γνώρισα τον Διευθυντή του NIAID, Δρ. ‘Αντονι Φάουτσι, μια από τις βασικές επιστημονικές φωνές στις πιο σκοτεινές εποχές της COVID-19. Συγχαρητήρια για μια λαμπρή καριέρα και ό,τι καλύτερο για το νέο κεφάλαιο. Ελπίζω να παραμείνετε ενεργός υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας στο μέλλον» ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος με ανάρτησή της στο twitter.

Η κ. Κυριακίδου και ο κ. Φάουτσι συζήτησαν την κατάσταση και τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και την ανάγκη για ισχυρή συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την ετοιμότητα έναντι των τρεχουσών απειλών για την υγεία (όπως η COVID-19 και η ευλογιά των πιθήκων), αλλά και μελλοντικές απειλές.

Μετά τη συνάντηση αυτή, η Επίτροπος θα συναντηθεί με μέλη της ηγεσίας του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο και θα επισκεφθεί το τμήμα παιδιατρικής ογκολογίας του. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Συντονιστή Αντιμετώπισης της COVID-19 του Λευκού Οίκου, ‘Ασις Κ. Τζχα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά.

Την Πέμπτη, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της με συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Χαβιέρ Βεσέρα. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στο πεδίο συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ σε κοινές προτεραιότητες όπως ο καρκίνος, η ενίσχυση της παγκόσμιας πρόληψης πανδημίας, η ετοιμότητα και η ανταπόκριση για το μέλλον και τα επόμενα βήματα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις