Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνάντηση Πούτιν – Μέρκελ για την κρίση στην Κριμαία

Συνάντηση Πούτιν – Μέρκελ για την κρίση στην Κριμαία

Η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στο πρωινό γεύμα που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των ηγετών της ομάδας των χωρών-μελών G20 ξεκαθάρισε τις ανησυχίες της για τα γεγονότα στα Στενά του Κερτς.

Παράλληλα, συμφώνησε με τον Πούτιν για την συζήτηση του ζητήματος που έχει προκύψει, όχι όμως σε επίπεδο ηγετών, αλλά σε χαμηλό επίπεδο, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

“Βεβαίως και υπάρχουν ζητήματα να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί σας (σ.σ. με Πούτιν) στη σύνοδο της G20. Συγκεκριμένα αυτό αφορά την κατάσταση στη Συρία, που όπως είδαμε μετά από μια πολύ χρήσιμη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη η κατάσταση έχει αλλάξει”, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος  στην αρχή της συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

“Αυτό επίσης αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών”, πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο Πούτιν κάλεσε τον επικεφαλής της Γαλλικής Δημοκρατίας να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις με επίκεντρο το εμπόριο, σε μία εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει το περιστατικό στο στενό του Κερτς και την αιχμαλωσία τριών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των 24 Ουκρανών ναυτών από τους Ρώσους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις