Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Έβαλε τα κλάματα ο Ρόντμαν! [vid]

Ρόντμαν Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνάντησε, επιτέλους, τον Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντένις Ρόντμαν, προσωπικός φίλος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος.

Μόνο που η χαρά του έγινε για λίγο… λύπη με τον πρώην αστέρα του ΝΒΑ να ξεσπά σε κλάματα. Ο Ρόντμαν, με καπελάκι “Make America Great Again” (σ.σ. προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ) εμφανίστηκε στο CNN να μιλήσει για τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον φίλο του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μίλησε για τα ταξίδια του στη Βόρεια Κορέα, για τη σχέση του με τον Κιμ. Για έναν άνθρωπο που όπως περιέγραψε του είχε αποκαλύψει πως πριν από εκείνον, κανείς δεν είχε τηρήσει τις υποσχέσεις του στον ίδιο και το λαό του.

Ο φίλος μου ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Ρόντμαν περιέγραψε ένα περιστατικό. Ήθελε να κάνει ένα δώρο γενεθλίων στον Κιμ Γιονγκ Ουν (και μπράβο του που ξέρει πότε έχει γενέθλια ο Βορειοκορεάτης ηγέτης). Και του είπε πως θα του έφερνε μια ομάδα μπάσκετ στην Πιονγκγιάνγκ.

«Αλήθεια μπορείς να το κάνεις αυτό;» τον είχε ρωτήσει ο Κιμ. «Μπορώ» είχε απαντήσει ο Ρόντμαν. «Δεν ήξερα αν μπορούσα» αποκάλυψε στο CNN. Και αφού έκανε διαφήμιση σε εταιρία που είναι χορηγός του και είπε πόσο τον βοήθησε, κατάφερε να μαζέψει μια ομάδα και να πάει για να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

«Κανείς πριν από εσένα δεν είχε τηρήσει τις υποσχέσεις του σε εμένα και το λαό μου», είπε ο Ρόντμαν πως ήταν η αντίδραση του Κιμ Γιονγκ Ουν. Αποκάλυψε επίσης ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, σε ένα από τα ταξίδια του Ρόντμαν στην Πιονγκγιάγνκ, του είχε ζητήσει να μεταφέρει ένα μήνυμά του στην Ουάσινγκτον. Πως αν οι ΗΠΑ απέσυραν τις δυνάμεις τους από τη Νότια Κορέα, εκείνος θα δεχόταν να μιλήσει.

Τα κλάματα του Ντένις Ρόντμαν

Αλλά ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να ακούσει τον άλλοτε κορυφαίο ριμπάουντερ του ΝΒΑ. «Έλεγα όμως ότι η πόρτα θα παραμείνει ανοιχτή» είπε ο Ρόντμαν και κάπου εκεί, σιγά σιγά η φωνή του άρχισε να σπάει.

Αν και σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης (και στα 16 λεπτά της) ο Ρόντμαν φορούσε γυαλιά ηλίου, τα δάκρυα φαίνονταν πως κυλούσαν στο πρόσωπό του. Και η φωνή του «έσπαγε» όλο και περισσότερο. Γιατί, όπως είπε, όταν είπε πως μπορεί να υπάρξει σύγκληση ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας, δέχτηκε ακόμα και απειλές για τη ζωή του.

«Όταν είπα αυτά τα πράγματα, όταν γύρισα στις ΗΠΑ, έλαβα τόσες πολλές απειλές για τη ζωή μου. Τόσες απειλές ενώ προστάτευα τα πάντα. Πίστευα στη Βόρεια Κορέα. Δεν μπορούσα καν να πάω σπίτι μου. Έπρεπε να κρυφτώ για 30 μέρες. Αλλά κράτησα το κεφάλι μου ψηλά. Ήξερα ότι τα πράγματα θα άλλαζαν. Το ήξερα. Ήμουν ο μόνος», είπε ο Ρόντμαν καθώς σκούπιζε τα δάκρυα από το πρόσωπό του.

Δείτε το απόσπασμα από το 5:10 του video

Ξέχασε πως τον… έκραζε ο Τραμπ

Κατά τη συνέντευξή του στο CNN, φυσικά, ο Ρόντμαν δεν έκρυψε την πίστη του στον Ντόναλντ Τραμπ. «Μπορεί να τα καταφέρει» είπε. Είναι υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου άλλωστε. Εξ ου και το κόκκινο καπέλο με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ.

Μόνο που ξέχασε ότι πριν από μερικά χρόνια ακόμα και ο ίδιος ο Τραμπ, τον θεωρούσε γραφικό. Το θυμήθηκαν όμως οι χρήστες του twitter και το σχετικό tweet του νυν προέδρου άρχισε να κάνει ξανά την εμφάνισή του στα social media.

«Ο Ντένις Ρόντμαν ήταν είτε μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών (με παραισθήσεις) όταν είπε ότι ήθελα να πάω στη Βόρεια Κορέα μαζί του. Είμαι ευχαριστημένος που τον απέλυσα από το Apprentice». Αυτό το είχε γράψει ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν 8 Μαΐου του 2014 όταν ο νυν Αμερικανός πρόεδρος έκανε το συγκεκριμένο tweet. Και τα tweets μένουν…

Στη Σιγκαπούρη από τους… πρώτους

Μπορεί ο Ντένις Ρόντμαν να μην είναι παρών στη συνάντηση των δυο ηγετών αλλά ήταν από νωρίς στη Σιγκαπούρη. Μάλλον για να ξαναδεί από κοντά τον φίλο του τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Η άφιξή του στο αεροδρόμιο προσέλκυσε, φυσικά, τα βλέμματα.

Δείτε τις εικόνες από την άφιξη του Ντένις Ρόντμαν στο αεροδρόμιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις