Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνέλαβαν την Έμιλι Ρατακόφσκι και την Έιμι Σούμερ σε πορεία κατά του Κάβανο! video

Συνέλαβαν την Έμιλι Ρατακόφσκι και την Έιμι Σούμερ σε πορεία κατά του Κάβανο! video
Φωτογραφία EPA

Η Έμιλι Ρατακόφσκι και η Έιμι Σούμερ ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες διαδηλωτές που γέμισαν τους δρόμους της Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν κατά του εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο. Ήταν επίσης ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν…

Η Έμιλι Ρατακόφσκι, πασίγνωστο μοντέλο, ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram ότι είναι ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν στην πορεία κατά του Μπρετ Κάβανο. Μαζί της και η Έιμι Σούμερ, γνωστή ηθοποιός και μέλος της ομάδας του Saturday Night Live που συχνά πυκνά περνά τον Ντόναλντ Τραμπ… γενεές 14!

Video που ανέβασε στα social media ο χρήστης @bennyjohnson δείχνει έναν αστυνομικό να ρωτά την Έιμι Σούμερ κι άλλους διαδηλωτές αν θέλουν να συλληφθούν. «Ναι» είναι η απάντηση της ηθοποιού.

Σε ένα άλλο video που ανέβηκε στο twitter από τον χρήστη @Theboldtype_z, η Έιμι Σούμερ στέλνει μήνυμα στην κόρη μιας άλλης διαδηλώτριας. «Γειά σου Ζόλα, είμαι εδώ με τη μαμά σου. Νομίζω ότι πρόκειται να μας συλλάβουν και είμαστε πολύ περήφανες για σένα» ήταν το μήνυμα της ηθοποιού.

https://twitter.com/Theboldtype_z/status/1047929770636455938

Τη σύλληψή της μοιράστηκε με τους θαυμαστές της και η Έμιλι Ρατακόσφκι. Ανέβασε φωτογραφία που κρατά ένα πλακάτ με το μήνυμα «σεβασμός στη γυναικεία ύπαρξη αλλιώς να περιμένετε την αντίστασή μας».

Έιμι Σούμερ – Έμιλι Ρατακόσφσκι – Φωτογραφία EPA

«Σήμερα με συνέλαβαν γιατί διαδήλωνα κατά του υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο, ενός άνδρα που κατηγορείται από πολλές γυναίκες για σεξουαλική επίθεση. Ο διορισμός του Κάβανο στη θέση του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ είναι ένα μήνυμα στις γυναίκες αυτής της χώρας πως δεν “μετράνε”. Απαιτώ μια κυβέρνηση που να αναγνωρίζει, να σέβεται και να υποστηρίζει τις γυναίκες όπως κάνει με τους άνδρες», έγραψε η Έμιλι Ρατακόφσκι.

Δείτε την ανάρτησή της 

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έγιναν σχεδόν 300 συλλήψεις. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο κτίριο της Γερουσίας για να διαμαρτυρηθούν κατά του Κάβανο, εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του Ανώτατου Δικαστή, ο οποίος κατηγορείται από πολλές γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ανάρτηση της Έιμι Σούμερ

https://www.instagram.com/p/BoiDuLtlIQJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Με πληροφορίες και από usatoday.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις