Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνελήφθη Μαροκινός που εξυμνούσε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι

Συνελήφθη Μαροκινός που εξυμνούσε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι
Reuters Αρχείο

Ένας Μαροκινός που εγκωμίαζε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι συνελήφθη στην Ισπανία. Την πληροφορία ανακοίνωσε η καταλανική αστυνομία μέσω του Twitter.

Ο Μαροκινός συνελήφθη στη Βαρκελώνη για “εξύμνηση της τρομοκρατίας” και “υποκίνηση για τη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων”, αναφέρεται στο μήνυμα. Ο Μαροκινός εγκωμίασε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι και υποκίνησε περισσότερες επιθέσεις, σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία.

Ο άνδρας αυτός, που δεν κατονομάστηκε, συνελήφθη την Παρασκευή (30.10.2020). Σύμφωνα με τις αρχές της Βαρκελώνης, είχε αναρτήσει μηνύματα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξυμνώντας την αποτρόπαιη δολοφονία του Πατί.

Click4more: Παρίσι: Αυτός είναι ο 47χρονος καθηγητής που αποκεφαλίστηκε (pics)

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο όπου δίδασκε, από έναν 18χρονο Τσετσένο επειδή είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο μαθήματος Ιστορίας. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν κινητοποίησε χιλιάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να προστατεύσουν χώρους λατρείας και σχολεία και υπουργοί της κυβέρνησής του προειδοποιούν ότι μπορεί να σημειωθούν και νέες επιθέσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές. Στην Καταλονία, η αστυνομία θα φρουρεί τα γαλλικά σχολεία από την επόμενη εβδομάδα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις