Κόσμος

Συνελήφθη Μαροκινός στην Ισπανία – Είχε εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστές

Ένας 32 χρονος Μαροκινός συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ισπανικής αστυνομίας χτες στην Μαδρίτη. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατείχε μια εκτεταμένη συλλογή εξτρεμιστικού ισλαμιστικού υλικού, στο οποίο περιλαμβανόταν ένα εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστές και προσπαθούσε να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση. 

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης άλλους δύο Μαροκινούς ηλικίας 38 και 33 ετών που ζούσαν μαζί του σε συγκρότημα διαμερισμάτων.

Οι ένοπλοι αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση εισέβαλαν στο συγκρότημα διαμερισμάτων πριν από τα χαράματα, ενώ στη συνέχεια έριξαν στο έδαφος και πέρασαν χειροπέδες στους άνδρες, οι οποίοι φορούσαν λευκούς χιτώνες και κράνη μοτοσικλετιστών.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, ο 32χρονος είχε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προφίλ, παρόμοιο με εκείνων που πραγματοποίησαν πρόσφατα επιθέσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει άλλους για να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απόλυτος άρχων ο Ντόναλντ Τραμπ: Η Γερουσία του επιτρέπει να βομβαρδίσει το Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου
Τα μέλη του Κογκρέσου πιέζουν να ενημερωθούν για τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν, καθώς και για την τύχη των αποθεμάτων ουρανίου υψηλού επιπέδου εμπλουτισμού της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ντόναλντ Τραμπ 1