Κόσμος

Συνεργασία Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας, Κίνας για την εναέρια κυκλοφορία στον αεροδιάδρομο “ΑΚΑRA”

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία αφήνουν στην άκρη ιστορικές διαφορές προκειμένου να καθορίσουν εκ νέου τις αρμοδιότητες και ευθύνες τους για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ευθύνη διαχείρισης του αεροδιαδρόμου “ΑΚΑRA” στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας έχει διαμοιραστεί με τους ελεγκτές της Νότιας Κορέας να επιτηρούν τις πτήσεις των αεροσκαφών με πορεία από Βορρά προς Νότο, ενώ οι Ιάπωνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαχειρίζονται τις πτήσεις με πορεία από την Ανατολή προς την Δύση.

Αρκετές από αυτές τις πτήσεις εισέρχονται εντός και εκτός της Σανγκάης.

Ωστόσο, οι ελεγκτές της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας χρησιμοποιούν διαφορετικές συχνότητες ραδιοεπικοινωνίας, δυσχεραίνοντας τις επικοινωνίες μεταξύ των πιλότων που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καταστάσεις ανάγκης ή έχουν ανάγκη για την αλλαγή του επιπέδου πτήσης των αεροσκαφών τους, προκειμένου να αποφύγουν τις κακές καιρικές συνθήκες.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επί της αρχής, για την ανάληψη από τη Νότια Κορέα του ρόλου της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), επιβεβαιώνοντας σχετική δημοσιογραφική αναφορά του Reuters που είχε προηγηθεί.

Στην συμφωνία συμπεριλήφθηκε και η Κίνα, καθώς οι Κινέζοι ελεγκτές στο υφιστάμενο πλαίσιο παραδίνουν τον έλεγχο της πορείας πτήσης των αεροσκαφών στους Ιάπωνες ελεγκτές για τον ίδιο αεροδιάδρομο, ενώ στο μέλλον θα παραδίδουν στους ελεγκτές της Νότιας Κορέας.

“Η πρόταση που καταθέσαμε έγινε αποδεκτή από τις τρεις χώρες,” δήλωσε ο πρόεδρος του ICAO Ολουμούγια Μπενάρντ Αλιού σε μία συνέντευξή του με το Reuters. “Η δόξα πραγματικά πηγαίνει στις χώρες που μπορούν να συνεργαστούν και να βρουν λύσεις,” πρόσθεσε ο ίδιος σχολιάζοντας θετικά την συνεργασία των εμπλεκόμενων χωρών για την ασφάλεια των πτήσεων στην περιοχή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε δύο στρατιωτικά εργοστάσια στο Μπριάνσκ
Ένα εργοστάσιο της Kremniy EL Group που κατασκευάζει εξαρτήματα για στρατιωτικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ένα εργοστάσιο χημικών που παρασκευάζει συστατικά καυσίμου για πυραύλους και εκρηκτικές ύλες
FILE PHOTO: Ukrainian service members of the 33rd Separate Mechanised Brigade practice firing an anti-tank guided missile weapon system MILAN as they attend a military drill near a frontline, amid Russia's attack on Ukraine, in Donetsk region, Ukraine June 13, 2024. REUTERS
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επενδύσεις 40 δισ. δολ. σε συστήματα αντι-drone ανακοίνωσε ο Ρούτε για να πείσει τον Τραμπ ότι η Ευρώπη ενισχύει την άμυνά της
Πρόκειται για την πρώτη αγορά από τη Συμμαχία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Triton τα οποία θα συμπληρώσουν τον τρέχοντα στόλο του ΝΑΤΟ
Ρούτε
Τραμπ από το Λευκό Παλάτι για F-35 στην Τουρκία: «Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε, ο πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει σπουδαία δουλειά»
Αναχωρώντας από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι κάνει το ταξίδι για έναν λόγο: τον Τούρκο πρόεδρο - «Πάω εξαιτίας του Ερντογάν»
 REUTERS 16
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Η αυτοαποκαλούμενη «βασίλισσα της ραπ», που στο παρελθόν είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τραμπ και ιδιαίτερα στη μεταναστευτική του πολιτική, δηλώνει πλέον «No1 θαυμάστριά του»
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο