Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύννεφα στο παλάτι! Η Νταϊάνα “γκρεμίζει” τον Κάρολο – Δεν τον θέλουν βασιλιά!

Νταϊάνα

– Ασυγχώρητοι ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα από τον βρετανικό λαό
– Η δημοτικότητά του έχει πέσει στα τάρταρα και είναι η μειοψηφία πλέον που θέλει να τον δει βασιλιά
– Δεν ξεχνούν το διαζύγιο και τις αποκαλύψεις για την κοινή τους ζωή από την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα
– Η βασίλισσα Ελισάβετ οργανώνει παραίτηση στα 95 και θέλει να σιγουρευτεί ότι η μετάβαση του Στέμματος είναι απρόσκοπτη

Τι και αν η βασίλισσα Ελισάβετ σχεδιάζει σε τρία χρόνια να παραιτηθεί και να παραχωρήσει τον θρόνο στον Κάρολο; Οι Βρετανοί δεν θέλουν να τον δουν στον θρόνο και σε αυτό παίζει τον ρόλο του η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ήταν πριν από λίγες μέρες που αποκαλύφθηκε το σχέδιο της βασίλισσας Ελισάβετ να παραιτηθεί στα 95 της χρόνια. Εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το Regents Act. Αυτό σημαίνει πως ο μεγαλύτερος γιος της πρίγκιπας Κάρολος θα γίνει βασιλιάς ενώ είναι ακόμα ζωντανή.

Αυτό όμως που δεν έχουν υπολογίσει σε μεγάλο βαθμό στο παλάτι είναι ο βρετανικός λαός. Ένας λαός που δεν φαίνεται να ξεχνά και να συγχωρεί τον χωρισμό του από την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Δεν φαίνεται να του έχουν συγχωρήσει την απιστία και τα όσα βίωνε η θλιμμένη πριγκίπισσα όσο ήταν παντρεμένοι.

Λίγες μάλιστα ημέρες πριν από την 20ή επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει κατακόρυφα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα μόνο το ένα τρίτο των Βρετανών θέλει να τον δει επικεφαλής της μοναρχίας. Αυτό λίγες μέρες πριν από την 20ή επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η δεύτερη συζύγός του Καμίλα, που υπήρξε ερωμένη του ενώ ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα, δεν τα πάει καλύτερα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου You Gov, μόνο το 14% επιθυμεί να τη δει βασίλισσα όταν ο Κάρολος διαδεχθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το 2013, το 60% των Βρετανών ήταν θετικά διακείμενο στο ενδεχόμενο να γίνει βασιλιάς ο Κάρολος. Ποσοστό που σήμερα είναι στο 30%. Περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (27%) βρίσκει καταστροφικό το ενδεχόμενο αυτό. Πριν από  τέσσερα χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν 15%.

Νταϊάνα

Διαζύγιο Νταϊάνα: Ανεπιθύμητη και η άλλοτε ερωμένη του

Εξάλλου, το 39% εκτιμά οτι η Καμίλα πρέπει να κρατήσει μόνο τον τίτλο της πριγκίπισσας αφού ανέβει ο Κάρολος στον θρόνο. Το 30% μάλιστα κρίνει οτι δεν πρέπει να κατέχει κανέναν τίτλο.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Νταϊάνα σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997, προβλήθηκαν πολλά ντοκιμαντέρ στη βρετανική τηλεόραση. Σύμφωνα με την Πένι Τζούνιορ, συγγραφέα πρόσφατης βιογραφίας της Καμίλας, οι Βρετανοί δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ποτέ τον Κάρολο για τον γάμο τους. Παρά τη δραστηριότητά του για την προστασία του περιβάλλοντος και τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την προβολή ενός περιεκτικότατου ντοκιμαντέρ στο Channel 4. Σε αυτό η Νταϊάνα εξηγούσε λεπτομερώς τις δυσκολίες του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Προετοιμάζεται για τον θρόνο ο Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει εκπροσωπήσει τη μητέρα του σε ορισμένες βασιλικές υποχρεώσεις. Ταξίδεψε στα κράτη της Κοινοπολιτείας της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας και φέτος πήγε στον Καναδά για να σηματοδοτήσει την 150ή επέτειο της χώρας. Αλλά και στον Περσικό Κόλπο όπου αντιμετωπίστηκε ως βασιλιάς.

Είναι έτοιμος να αναλάβει πολύ περισσότερα καθήκοντα από τις δεσμεύσεις της μητέρας του όσο η βασίλισσα θα υποχωρεί. «Όπως πάντα η βασίλισσα Ελισάβετ θέλει να υπάρχει το μικρότερο δυνατό ποσοστό αναστάτωσης. Φυσικά για προφανείς λόγος, η παραίτηση δεν είναι στις σκέψεις της».

Είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει να ανέβει στον θρόνο εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο υπήρξαν ανησυχίες ότι μπορεί να σπάσει τη βασιλική παράδοση της πολιτικής ουδετερότητας και να υπερβεί συνταγματικούς περιορισμούς της βρετανικής μοναρχίας προσπαθώντας να επηρεάσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της κυβέρνησης.

Ακόμα και ως πρίγκιπας είναι γνωστό πως έχει γράψει σε βουλευτές και υπουργούς που μοιράζονται τις απόψεις του για το περιβάλλον, τη γεωργία και την ιατρική. Επιστολές που ο Τύπος χαρακτήρισε «black spider memos» λόγω της ξεχωριστής γραφής του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, RT, Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις