Κόσμος

Σύνοδος G7: «Η υφιστάμενη κατάσταση του κορονοϊού» δεν επιτρέπει στον Ινδό πρωθυπουργό να παραστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία για τη Σύνοδο της G7 τον επόμενο μήνα, λόγω της κατάστασης με τον νέο κορονοϊό στη χώρα του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν και εκτιμούμε την πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραστεί στη Σύνοδο της G7 ως ειδικός προσκεκλημένος, δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης Covid, αποφασίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη Σύνοδο της G7 αυτοπροσώπως», επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Ο Μόντι δέχεται επικρίσεις επειδή επέτρεψε τις μαζικές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού φεστιβάλ και επειδή οργάνωσε πολυπληθείς προεκλογικές συγκεντρώσεις τους τελευταίους 2 μήνες, ακόμα κι αν τα κρούσματα αυξάνονταν.

Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων επτά ημερών έσπασε ρεκόρ σήμερα, στα 390.995, με 3.876 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παραστεί, μαζί με άλλους ηγέτες, στη Σύνοδο της G7, υπό την προεδρία του Μπόρις Τζόνσον, στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία, στις 11-13 Ιουνίου.

Πηγή: Reuters / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι