Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύνοδος G20: Μείωση δασμών και ελεύθερο εμπόριο ζητούν Λαγκάρντ και Άμπε

Σύνοδος G20: Μείωση δασμών και ελεύθερο εμπόριο ζητούν Λαγκάρντ και Άμπε
photo Reuters

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε τους G20 να μειώσουν τους δασμούς και τα υπόλοιπα εμπόδια στο εμπόριο, προειδοποιώντας ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια “δύσκολη περίοδο” εξαιτίας της εμπορικής σύγκρουσης.

Η κ. Λαγκάρντ στην ανακοίνωση αναφορικά με τα συμπεράσματα της συνόδου G20 στην Οσάκα τόνισε πως “ την ώρα που η επανάληψη των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα είναι ευπρόσδεκτη, οι δασμοί που έχουν ήδη επιβληθεί συγκρατούν την παγκόσμια οικονομία και τα ανεπίλυτα θέματα δημιουργούν μια μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον”.

Ελεύθερη αγορά και οικονομία ζητά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Η G20 επιβεβαίωσε σαφώς την ανάγκη για μια ελεύθερη, δίκαιη και αμερόληπτη εμπορική πολιτική κατά την διήμερη σύνοδό της στην Οσάκα, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

“Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει κινδύνους δυσμενών εξελίξεων καθώς εμμένουν οι εμπορικές εντάσεις”, δήλωσε ο Άμπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου της G20 στην Οσάκα, στην δυτική Ιαπωνία, της οποίας προέδρευσε.

“Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν στην ανάγκη οι χώρες μέλη να ηγηθούν μιας ισχυρής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης” ενόσω θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αναλάβουν περαιτέρω δράση αν χρειαστεί, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις