Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Αποφασίστηκε κοινή λίστα πιστοποιημένων τεστ κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κοινό πλαίσιο αναφορικά με τα τεστ κορονοϊού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η πρώτη απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής μέσω μέσω τηλεδιάσκεψης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε παμψηφεί και όπως τονίζει το γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ το θέμα αυτό είναι βασικό για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού και παράλληλα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τρεις προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά υπέρ του

πιστοποιητικού εμβολιασμού ώστε να πάρει η ελεύθερη μετακίνηση στην κοινή αγορά.

Αναφορικά με την αποφαση που ελήφθη νωρίτερα ομόφωνα αποφασίστηκε η αναγνώριση συγκεκριμένων τεστ αντιγόνου και το PCR τεστ στις χώρες τις Ευρωπαικής Ένωσης καθώς και κοινή λίστα τεστ αντιγόνου.

Η λίστα των πιστοποιημένων τεστ θα μπορεί να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που κάποιο rapid test αποδειχθεί αναποτελεσματικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Μετά το δημοσίευμα της WSJ – «Είναι κρίμα, άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά, αλλά πάντα ήταν πολύ ευγενική»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύκλο δημοσιευμάτων, η αξιοπιστία των οποίων αμφισβητείται από την πλευρά της
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Axios: Ο Τραμπ έκανε συμφωνία με τον Πούτιν για το ρωσικό ντίζελ γιατί ο Ζελένσκι χτυπά διυλιστήρια στη Ρωσία
«Ο Ζελένσκι δεν αντιλαμβάνεται σωστά την κατάσταση. Συνεχίζοντας να πλήττει διυλιστήρια, υπονομεύει την καλή θέληση του Τραμπ» σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ 39