Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Η Τουρκία απορρίπτει τη «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση της ΕΕ

Η Τουρκία απορρίπτει την «μεροληπτική και παράνομη» προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης και 11η Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η Άγκυρα καλεί την Ένωση να ενεργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής στη συνεχιζόμενη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως η διάσκεψη, την οποία προτείνει, με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν θαλάσσια ζητήματα στην περιοχή και πρόσθεσε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις. Κάλεσε την ΕΕ να ενεργεί «με αρχές, στρατηγικά και με ορθή κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κάλεσμα – βόμβα από τον Τζο Κεντ: «Υψώστε τη φωνή σας κατά του πολέμου στο Ιράν»
Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν με τον Τραμπ, το Κογκρέσο και τους γερουσιαστές, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν υποστηρίζουν την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, Τζο Κεντ που παραιτήθηκε