Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Κοινή δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα, κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο, δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια.

«Η κοινωνική διάσταση, ο κοινωνικός διάλογος και η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βρίσκονταν ανέκαθεν στον πυρήνα μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς», πρόκειται να δηλώσουν οι ηγέτες, σύμφωνα με σχέδιο του εγγράφου που είδε το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Η δέσμευσή μας στην ενότητα και την αλληλεγγύη σημαίνει επίσης την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», πρόκειται να δηλώσουν.

Στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες δεσμεύονται επίσης να αγωνισθούν κατά των διακρίσεων λόγω φύλου και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.

Η άτυπη σύνοδός τους πραγματοποιείται μια μέρα μετά από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη για την απασχόληση, μετά την οποία κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο στο οποίο υπόσχονται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Εντούτοις, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι συνομιλίες για την κοινωνική ατζέντα της ΕΕ –στις οποίες κυριαρχούν συζητήσεις για την ανεργία, την εξειδίκευση και τους μισθούς– μπορεί να παραμερισθούν από τρέχοντα ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η άλωση της Τριπολιτσάς έγινε για τους Τούρκους «η σφαγή του Μοριά» – Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
«Ο μουσουλμανικός τουρκικός πληθυσμός της χερσονήσου του Μοριά σφαγιάστηκε συστηματικά μεταξύ των ετών 1821 και 1830», λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παραγράφοντας για ακόμα μια φορά την ιστορία και αναζητώντας απελπισμένα μια γενοκτονία που δεν έκαναν οι ίδιοι...
Χακάν Φιντάν
Σφοδρή δικαστική μάχη για την τεράστια αυτοκρατορία της Ντόλι Πάρτον - Απειλές και εκβιασμοί από τον ανιψιό της
Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της τραγουδίστριας και ανιψιός της κατηγορείται για «κλιμακούμενη εκστρατεία απειλών» με στόχο την περιουσία της - Το κρυφό ταξίδι στη Γερμανία
Η Ντόλι Πάρτον
Ουκρανία: Καπετάνιος σκοτώθηκε μετά από ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Κατά τη διάρκεια τεσσεράμισι ετών πολέμου πλήρους κλίμακας, οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 1.054 ουκρανικές λιμενικές υποδομές και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον 232 πολιτικών πλοίων
Ρωσική επίθεση σε πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι ανοικτά της Οδησσού