Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Κοινή δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα, κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο, δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια.

«Η κοινωνική διάσταση, ο κοινωνικός διάλογος και η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βρίσκονταν ανέκαθεν στον πυρήνα μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς», πρόκειται να δηλώσουν οι ηγέτες, σύμφωνα με σχέδιο του εγγράφου που είδε το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Η δέσμευσή μας στην ενότητα και την αλληλεγγύη σημαίνει επίσης την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», πρόκειται να δηλώσουν.

Στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες δεσμεύονται επίσης να αγωνισθούν κατά των διακρίσεων λόγω φύλου και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.

Η άτυπη σύνοδός τους πραγματοποιείται μια μέρα μετά από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη για την απασχόληση, μετά την οποία κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο στο οποίο υπόσχονται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Εντούτοις, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι συνομιλίες για την κοινωνική ατζέντα της ΕΕ –στις οποίες κυριαρχούν συζητήσεις για την ανεργία, την εξειδίκευση και τους μισθούς– μπορεί να παραμερισθούν από τρέχοντα ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πεζεσκιάν: «Ιστορικό το κείμενο της συμφωνίας Ιράν – ΗΠΑ, η ειρήνη θα βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τις υπογραφές
«Πρόκειται για ένα ιστορικό κείμενο και ένα μήνυμα από ένα ισχυρό Ιράν: η ειρήνη θα βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό» έγραψε σε ανάρτησή του ο Ιρανός πρόεδρος
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν
Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: «Προκαταρκτικές συνομιλίες την Παρασκευή στο Μπούργκενστοκ» λέει η Ελβετία
Σύμφωνα με το ελβετικό ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ και το Ιράν, μαζί με τους μεσολαβητές Πακιστάν και Κατάρ, να συναντηθούν αύριο στο Μπούργκενστοκ για προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
Ο Τζίμι Κίμελ αποδομεί τη συμφωνία του Τραμπ με το Ιράν σε 35 δευτερόλεπτα – Το «καρφί» για τη Μελάνια
«Δώσαμε στο Ιράν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ και πετάξαμε μέσα τουλάχιστον 300 δισεκατομμύρια δολάρια, γιατί όχι;» λέει μεταξύ άλλων ο αμερικανός παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ