Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Παραμένει το αδιέξοδο – Παζάρια και παιχνίδια από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Σύνοδος Κορυφής: Παραμένει το αδιέξοδο – Παζάρια και παιχνίδια από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 22 και 23 Ιουνίου οδεύουν όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις για το 6ο πακέτο των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία καθώς η Ουγγαρία μέσω του πρωθυπουργού της, Βίκτορ Όρμπαν παρουσιάζεται αμετακίνητη και αρνείται να συνταχθεί με τους εταίρους της.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το θέμα των αγωγών πολιτικό μιλώντας στην Σύνοδο όπως μεταδίδει το Politico.eu το οποίο επικαλείται δυο διπλωμάτες.

Με αυτή την θέση ο Όρμπαν στέκεται απέναντι στους άλλους ηγέτες και αξιωματούχους που λένε ότι τα όποια προβλήματα για την επίτευξη συμφωνίας είναι τεχνικά και θα μπορούσαν να βρουν την λύση τους μέσα από τους ειδικούς τεχνοκράτες.

Ο Όρμπαν επιμένει στο βέτο παρότι το προσχέδιο συμπερασμάτων περιλαμβάνει τις εξαιρέσεις που ο ίδιος ζήτησε για την χώρα του στην οποία επιτρέπεται να τροφοδοτείται με ρωσικό πετρέλαιο μέσω αγωγού.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απαίτησε επιπλέον να υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορεί να αγοράζει πετρέλαιο αν διακοπεί η ροή από την Ρωσία.

Πάντως, διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι ίσως να μην πρέπει να παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τις λόγια του Όρμπαν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις