Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Θέλει Βέμπερ ο Ταγιάνι – Τα είπε ο Τσίπρας με Σκα Κέλερ

Υπέρ του κορυφαίου υποψήφιου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τη θέση του νέου προέδρου της Κομισιόν τάσσεται ο επικεφαλής της Ευρωβουλής, Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Την άποψη ότι τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάρει ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ διατύπωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της Συνόδου.

[read4more]

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες πως η θέση του ΕΚ δεν έχει διαφοροποιηθεί. “Τα άλλα κόμματα είναι λογικό να υποστηρίζουν τους δικούς τους υποψήφιους. Ωστόσο με αυτό δε γίνεται σεβαστή η αρχή του κορυφαίου υποψήφιου. Σύμφωνα με αυτήν την αρχή ο υποψήφιος που ηγείται της λίστας στο κόμμα που κερδίζει τις εκλογές παίρνει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, ακόμα και αν δεν είναι νομικά υποχρεωτικό”, τόνισε ο Α. Ταγιάνι.

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων Σκα Κέλερ

Συνάντηση με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Τσίπρας, συζήτησαν για τη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία με τους Πράσινους στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

https://twitter.com/atsipras/status/1145399070535667712

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του