Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Άγριο παρασκήνιο – Ο Τραμπ απειλεί με αποχώρηση από την Συμμαχία!

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Άγριο παρασκήνιο – Ο Τραμπ απειλεί με αποχώρηση από την Συμμαχία!

– Κόλαση στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στην σημερινή δεύτερη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ
– Έβγαλαν από την αίθουσα τους ηγέτες της Ουκρανίας και της Γεωργίας και άρχισε η μάχη
– Ο Τραμπ ζήτησε να αυξηθούν άμεσα οι αμυντικές δαπάνες από όλες τις χώρες της Συμμαχίας!

Μας είχε προϊδεάσει από το πρωί. Όταν ξύπνησε και άρχισε να ποστάρει στο twitter απειλές. Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έχει γίνει άνω – κάτω από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αρχικά, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ο αμερικανός Πρόεδρος απείλησε με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ αν οι χώρες δεν αυξήσουν αμέσως τις αμυντικές τους δαπάνες. Και η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των ηγετών πήρε φωτιά. Ο Ντόναλντ Τραμπ  επιτέθηκε εκ νέου στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε ακόμα πιο σκληρή γλώσσα σήμερα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ισπανίας. Μάλιστα επανέλαβε σε έντονο τόνο τη θέση του ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να πετύχουν τον στόχο του 2% για τις αμυντικές τους δαπάνες σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάποια στιγμή το πρώι είχε ζητήσει να αυξηθούν στο 4%!

Σύμφωνα με το Reuters, η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ζήτησαν από την Ουκρανία και τη Γεωργία, χώρες που δεν ανήκουν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, να αποχωρήσουν από την αίθουσα για μια μη προγραμματισμένη συζήτηση μεταξύ μόνο των μελών.

Πάντως δυο πηγές μέσα από την συνάντηση δήλωσαν στο Reuters ότι ο Τραμπ δεν απείλησε να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις