Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συντριβή αμερικανικού μεταγωγικού: Σώοι οι οκτώ από τους επιβάτες

αεροπλάνο ΗΠΑ Ιαπωνία
Το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan - Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Σε μηχανική βλάβη οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, η συντριβή αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους στη θάλασσα των Φιλιππίνων. Διασώθηκαν οι οκτώ από τους 11 που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

Το μεταγωγικό αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan όταν, τα ξημερώματα της Τετάρτης (22.11.2017), συνετρίβη στη θάλασσα των Φιλιππίνων, στην περιοχή νοτιοανατολικά της Οκινάουα στην Ιαπωνία.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 11 άνθρωποι. Οκτώ από αυτούς διασώθηκαν από τις αμερικανο-ιαπωνικές ομάδες διάσωσης. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Συνεχίζονται οι έρευνες μετά τη συντριβή

“Το USS Ronald Reagan διενεργεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η αιτία της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστή”, αναφέρει δελτίο Τύπου του Έβδομου Στόλου.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα είπε στους δημοσιογράφους ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον ενημέρωσε πως η πτώση του αεροσκάφους στην Θάλασσα των Φιλιππίνων πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο τύπος του αεροσκάφους είναι C-2 Greyhound. Μεταφέρει προσωπικό, αλληλογραφία και άλλα εμπορεύματα από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα που επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές.

Αυτού του τύπου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα Osprey.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις