Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με 12 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με 12 νεκρούς στο Αφγανιστάν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, δύο Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος, και δέκα στρατιωτικοί, σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν την Κυριακή όταν στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο που ανήκε σε μολδαβική εταιρεία συνετρίβη, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Μολδαβίας.

Ένας πρώτος απολογισμός, που είχε δοθεί στο Γαλλικό Πρακτορείο από έναν αφγανό αξιωματούχο, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και επτά τραυματίες στο δυστύχημα αυτό, που σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν.

«Η υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας της Μολδαβίας ειδοποιήθηκε ότι τη 2α Σεπτεμβρίου περί τις 06:00 (ώρα Ελλάδας), ένα ελικόπτερο MI-8 το οποίο ανήκε στην εταιρία Valan ICC συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από τη βάση της Μαζάρ-ι-Σαρίφ», ανέφερε η μολδαβική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας σε ανακοίνωσή της.

Ουκρανοί πολίτες και Αφγανοί στρατιωτικοί στο ελικόπτερο

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία μέλη πληρώματος, Ουκρανοί πολίτες, και έντεκα Αφγανοί στρατιωτικοί. «Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δύο μέλη του πληρώματος και δέκα επιβάτες σκοτώθηκαν εξαιτίας του δυστυχήματος», κατά την ανακοίνωση.

Κατά τον Ναζέρ Χούντα Παμίρι, υποδιοικητή των αφγανικών δυνάμεων στο βόρειο Αφγανιστάν, το ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας «τεχνικών προβλημάτων» λίγο μετά την απογείωσή του.

Το ελικόπτερο έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του. Ανήκε σε ιδιωτική εταιρία και υπενοικιαζόταν από το αφγανικό υπουργείο Άμυνας, διευκρίνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Μοχάμαντ Ραντμάνις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις