Κόσμος

Συρία: Ανοίγει ξανά ο «φάκελος» του βομβαρδισμού στην Μπαγκούζ με 64 αμάχους νεκρούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διέταξε έναν στρατηγό να επανεξετάσει τις συνθήκες ενός βομβαρδισμού στη Συρία το 2019, o οποίoς προκάλεσε πολλούς θανάτους αμάχων. 

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο στρατηγός Μάικλ Γκάρετ, που ηγείται της Διοίκησης των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων, έχει στη διάθεσή του ενενήντα ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσει μία επανεξέταση της επίθεσης, που είχε ως συνέπεια το θάνατο αμάχων, για το αν τηρήθηκαν οι νόμοι του πολέμου και αρχεία.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η εφημερίδα «The New York Times» ανέφερε ότι μία αμερικανική επιδρομή στο Μπαγκούζ της Συρίας προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 64 γυναικών και παιδιών στη διάρκεια της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν