Κόσμος

Συρία: Αντιδράσεις για την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξει στρατό στις πετρελαιοπηγές

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιδίδονται σε «λεηλασία», μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι σκοπεύει να προσταστεύσει τις πετρελαιοπηγές στην ανατολική Συρία, όπως κατήγγειλε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να λάβουν μέτρα στο άμεσο μέλλον για να ενισχύσουν τη θέση τους στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρίας προκειμένου να αποτρέψουν τρομοκράτες από το να αποκτήσουν πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές.

Ο Έσπερ εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να υπερασπιστεί τις συριακές πετρελαιοπηγές στην επαρχία αυτή, τις μεγαλύτερες της Συρίας, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ όπου σταθμεύουν περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες.

«Λαμβάνουμε τώρα μέτρα για την ενίσχυση της θέσης μας στη Ντέιρ αλ Ζορ και αυτό θα περιλαμβάνει μηχανοκίνητες δυνάμεις ώστε να διασφαλίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα έχει πρόσβαση σε μια πηγή εσόδων η οποία θα του επιτρέψει να εξαπολύσει πλήγμα στην περιοχή, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

“Αυτό που κάνει η Ουάσινγκτον είναι λεηλασία”

«Αυτό που κάνει τώρα η Ουάσινγκτον –η κατάληψη και ο έλεγχος πετρελαιοπηγών στην ανατολική Συρία—είναι ξεκάθαρα λεηλασία», κατήγγειλε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο λόγος για την απόφαση αυτή των ΗΠΑ «δεν έχει καμία σχέση με τα ιδανικά της ελευθερίας και τα συνθήματα περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Ο Κονασένκοφ υπογράμμισε εξάλλου ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων στη Συρία «δεν ανήκουν στους τρομοκράτες του ΙΚ και κυρίως όχι ‘στους Αμερικανούς προστάτες κατά των τρομοκρατών του ΙΚ’, αλλά εξ ολοκλήρου στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25