Κόσμος

Συρία: Δέκα νεκροί από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στη Συρία σε μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πόλη Ράκα.

Η Ράκα αποτελεί την πρώην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτος στη βόρεια Συρία και όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην επίθεση επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και πέντε μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης στη Συρία με τον Ισλαμικό Κράτος πάντως να εξαπολύει συχνές θανατηφόρες επιθέσεις στο πρώην προπύργιο της, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα μια έκρηξη βόμβας σε μια άλλη περιοχή της πόλης που προκάλεσε τραυματισμούς ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Η βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στόχευε σε μια θέση των SDF», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη 20 τραυματίες.

Η επίθεση έγινε στον κυκλικό κόμβο αλ Ναϊμ και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στα αραβικά σημαίνει παράδεισος. Είναι η ίδια πλατεία στη Συρία όπου το Ισλαμικό Κράτος έκανε αποκεφαλισμούς και άλλες θηριωδίες όταν έλεγχε την πόλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα