Κόσμος

Συρία: Δύο Τούρκοι νεκροί στην Ιντλίμπ

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν την Παρασκευή (15.10.2021) το απόγευμα όταν πυροδοτήθηκε βόμβα τοποθετημένη στην άκρη δρόμου στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Η έκρηξη έπληξε στρατιωτικά οχήματα της Τουρκίας κοντά στην Μαράτ Μισρίν, στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση διαπράχθηκε αφού μέλη οργάνωσης ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία συνέλαβαν μαχητή αντίπαλης οργάνωσης, πρόσθεσε η ΜΚΟ, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Τουλάχιστον έξι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 35 ημέρες στη βόρεια Συρία.

Από το 2018, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και αντάρτες προσκείμενοι σε αυτές κατέχουν τομείς στο βόρειο τμήμα του Χαλεπιού, στο πλαίσιο επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας της Άγκυρας εναντίον κούρδων αυτονομιστών μαχητών στη Συρία. Η Τουρκία είναι προστάτιδα δύναμη διαφόρων οργανώσεων ανταρτών στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ.

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους ή πρόσφυγες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα που άφησε τον γιο της για να σώσει τις κόρες της από τη σφαγή της Χαμάς – «Έπρεπε να διαλέξω ποιο παιδί μου θα σώσω»
Ο Εϊτάν κρατήθηκε όμηρος για 52 ημέρες, μέχρι την απελευθέρωσή του τον Νοέμβριο του 2023 στο πλαίσιο ανταλλαγής - Ο σύζυγός της, Οχάντ, δεν επέστρεψε ποτέ ζωντανός
Όμηροι
Γάζα: Πως παλαιστινιακές αντι-Χαμάς ένοπλες οργανώσεις επιχειρούν να διεκδικήσουν ρόλο στο κενό εξουσίας
Σε μια διαλυμένη Γάζα, εν μέρει υπό ισραηλινή κατοχή και χωρίς κανένα σαφές πολιτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, νέες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εμφανίζονται για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Χαμάς
Μια ομάδα που αντιτίθεται στη Χαμάς στη Γάζα