Κόσμος

Συρία: Είκοσι άμαχοι ανάμεσα στους 200 νεκρούς από συγκρούσεις του στρατού με Τζιχαντιστές

Πάνω από 200 άνθρωποι, οι περισσότεροι Τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν στις μάχες που διεξάγονται από την Τετάρτη (27.11.2024) στη βορειοδυτική Συρία.

Μεταξύ των θυμάτων εκτός από Τζιχαντιστές είναι και 20 άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας (OSDH).

Ο απολογισμός «ανέρχεται σε 182 (μαχητές) νεκρούς, εκ των οποίων οι 102 ήταν μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ» (HTS, πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Στις μάχες σκοτώθηκαν επίσης 19 μέλη οργανώσεων που συνεργάζονται με την HTS και 61 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Από τους αμάχους, 19 σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγματα της ρωσικής αεροπορίας, συμμάχου της Δαμασκού.

Άλλος ένας σκοτώθηκε χθες Τετάρτη σε βομβαρδισμό του συριακού στρατού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ