Κόσμος

Συρία: Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο στο Χαλέπι μετά από πυραυλικές επιθέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το αεροδρόμιο στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία, έγινε και πάλι απόψε στόχος ισραηλινών επιδρομών, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές η πίστα και να τεθεί εκτός λειτουργίας, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στο Χαλέπι μπαίνει στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Γύρω στις 20.16 απόψε, ο ισραηλινός εχθρός έπληξε με πυραύλους από τη Μεσόγειο (…) το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού» θέτοντάς το εκτός λειτουργίας, ανέφερε το πρακτορείο.

Νωρίτερα, το Sana μετέδωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει ορισμένους πυραύλους. Η αεροπορική εταιρεία Cham Wings, η μοναδική ιδιωτική συριακή εταιρεία, ανέφερε ότι όλες οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από το Χαλέπι για άλλους προορισμούς θα αναχωρούν πλέον από τη Δαμασκό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «πολλές εκρήξεις» κοντά στο αεροδρόμιο και ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν αποθήκες που ανήκουν σε παραστρατιωτικές ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν. Οι αποθήκες αυτές φλέγονται, αφού χτυπήθηκαν από τουλάχιστον δύο πυραύλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo