Κόσμος

Συρία: Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο στο Χαλέπι μετά από πυραυλικές επιθέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το αεροδρόμιο στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία, έγινε και πάλι απόψε στόχος ισραηλινών επιδρομών, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές η πίστα και να τεθεί εκτός λειτουργίας, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στο Χαλέπι μπαίνει στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Γύρω στις 20.16 απόψε, ο ισραηλινός εχθρός έπληξε με πυραύλους από τη Μεσόγειο (…) το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού» θέτοντάς το εκτός λειτουργίας, ανέφερε το πρακτορείο.

Νωρίτερα, το Sana μετέδωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει ορισμένους πυραύλους. Η αεροπορική εταιρεία Cham Wings, η μοναδική ιδιωτική συριακή εταιρεία, ανέφερε ότι όλες οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από το Χαλέπι για άλλους προορισμούς θα αναχωρούν πλέον από τη Δαμασκό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «πολλές εκρήξεις» κοντά στο αεροδρόμιο και ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν αποθήκες που ανήκουν σε παραστρατιωτικές ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν. Οι αποθήκες αυτές φλέγονται, αφού χτυπήθηκαν από τουλάχιστον δύο πυραύλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή