Κόσμος

Συρία: Έχουν συλληφθεί δεκάδες Γερμανοί υποστηρικτές του Ισλαμικού κράτους

Πενήντα εννέα υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους με γερμανική υπηκοότητα κρατούνται στη Συρία ανέφερε δημοσίευμα του Spiegel.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα τρία τέταρτα των Ισλαμιστών που κρατούνται σε φυλακές ή κέντρα κράτησης στη Συρία είναι γυναίκες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό. Ακόμη υπάρχουν περίπου 60 παιδιά με γερμανικά διαβατήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων κρατούνται μαζί με τις μητέρες τους όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατόρθωσε να ανακρίνει πολλούς υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης ενώ έχουν εκδοθεί επίσης εντάλματα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές εις βάρος 20 Γερμανών υπηκόων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που μάχονται τους τζιχαντιστές, καθώς και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν ζητήσει από τα κράτη που έχουν υπηκόους τους κρατούμενους στη Συρία, να τους επαναπατρίσουν.

Η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ότι η προξενική στήριξη στη Συρία δεν είναι εφικτή προς το παρόν, καθώς η πρεσβεία της στην αραβική χώρα είναι κλειστή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
5