Κόσμος

Συρία: Η συγκλονιστική στιγμή που ένα μικρό παιδί βγαίνει από το «ανθρώπινο σφαγείο» του Άσαντ

Στη στρατιωτική, διαβόητη φυλακή Saydnaya η συριακή κυβέρνηση κρατούσε χιλιάδες ανθρώπους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βίντεο, κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που ένα μικρό παιδί φαίνεται να βγαίνει από κελί φυλακής στη Συρία, του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το μικρό αγόρι στέκεται δίπλα στις ξεκλείδωτες πόρτες των κελιών της φυλακής- γνωστής και ως «ανθρώπινο σφαγείο»– και μοιάζει μπερδεμένο καθώς οι αντάρτες φωνάζουν «Allahu Akbar» – «Ο Θεός είναι ο μεγάλος» – καθώς απελευθερώνουν εκατοντάδες κρατούμενους από τη διαβόητη φυλακή του Άσαντ, στα περίχωρα της Δαμασκού στη Συρία.

Σύμφωνα με το AlJazeera, από το 2011 πάνω από 5.000 με 13.000 κρατούμενοι έχουν απαγχονιστεί.

Οι αντάρτες, όπως φαίνεται στα πλάνα, κόβουν μανιωδώς τα λουκέτα στις πόρτες των κελιών της φυλακής Saydnaya για να απελευθερώσουν εκατοντάδες γυναίκες και τα παιδιά τους, μετά την ανατροπή του καθεστώτος του αλ Άσαντ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ, οι γυναίκες πανηγυρίζουν καθώς απελευθερώνονταν εκεί όπου κάποιες ήταν φυλακισμένες για δεκαετίες.

Επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που περίμεναν έξω από τη φυλακή πριν μεταφερθούν στα σπίτια τους. 

«Γιορτάζουμε μαζί με τον συριακό λαό την είδηση της απελευθέρωσης των κρατουμένων μας και της απελευθέρωσης των αλυσίδων τους και ανακοινώνουμε το τέλος της εποχής της αδικίας στη φυλακή Saydnaya» ανέφεραν οι αντάρτες. 

Έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφερε ότι οι συριακές αρχές διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με χιλιάδες κρατούμενους στη φυλακή, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, να δολοφονούνται, να βασανίζονται και να εξοντώνονται.

Όπως διαπιστώθηκε, οι βιαιότητες που διαπράχθηκαν στις φρικτές εγκαταστάσεις την τελευταία δεκαετία υπό το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, ήταν μέρος μιας ανελέητης επίθεσης κατά των αμάχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα