Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Συρία: Και ο Μακρόν στο κόλπο! Πώς θα επιτεθεί… εκ των έσω η Γαλλία

Συρία Γαλλία

– Θα επιτεθεί η Γαλλία στην Συρία, ως απάντηση στην φερόμενη χρήση χημικών όπλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Ντούμα;
– Μετά και το… ξεσάλωμα του (συμμάχου) Τραμπ, το ενδεχόμενο αυτό μοιάζει πλέον πολύ πιθανό
– Εάν όντως συμβεί, τότε η επίθεση θα γίνει από μια αεροπορική βάση που βρίσκεται στην Συρία και όχι από κάποια βάση της Μέσης Ανατολής
– Οι αποκαλύψεις της Le Figaro και οι λόγοι για τους οποίους ο Γάλλος πρόεδρος θα “χτυπήσει” την Συρία από… συριακό έδαφος!
– Την ίδια ώρα Πούτιν και Τραμπ δοκιμάζουν ο ένας τα νεύρα του άλλου και η κατάσταση στην Συρία γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη…

Τις πληροφορίες αυτές μεταδίδει η Le Figaro. Η γαλλική εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλεων δυνάμεων έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια δράσης στην Συρία στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Πώς όμως σκοπεύει να δράσει η Γαλλία;

Συρία Γαλλία

Γαλλία: Θα χτυπήσει την Συρία… από την Συρία!

Η Le Figaro πηγαίνει… ένα βήμα παραπέρα το ρεπορτάζ της κι επικαλείται ειδικούς αναλυτές της αεροπορίες. Σύμφωνα με αυτούς, εάν εγκρίνει ο Μακρόν την στρατιωτική δράστη, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Γαλλία να επιτεθεί στην Συρία από την γαλλική βάση Saint-Dizier. Η βάση αυτή βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Δεν πρόκειται δηλαδή να επιτεθεί από τις βάσεις της στην Ιορδανία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κι αυτό επειδή οι συγκεκριμένες χώρες δεν θέλουν να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της γειτονικής Συρίας.

Χθες, 10.04.2018, ο Μακρόν δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα γίνει επίθεση στην Συρία θα παρθεί από κοινού από την Γαλλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Βέβαια σε αυτό ο Τραμπ δείχνει να τον… προλαβαίνει, αφού σήμερα με απανωτά tweets απείλησε ανοιχτά!

Η Γαλλία θα ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία. Εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά τα πλήγματα θα στοχοθετήσουν τις «εγκαταστάσεις με τα χημικά» του καθεστώτος. Και σε καμία περίπτωση τους «συμμάχους» της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν. Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» συνέχισε.

Click4more: Αδειάζουν αεροδρόμια και βάσεις φοβούμενοι «χτύπημα» του Τραμπ!

Συρία Γαλλία

Η… πυροσβέστης Μέι

Επίσης χθες, Τρίτη 10.04.2018, η Τερέζα Μέι, είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με Μακρόν και Τραμπ. Συμφώνησε ότι οι αναφορές για μια χημική επίθεση στη Συρία είναι «εντελώς αξιοκατάκριτες». Και πως αν επιβεβαιωθούν θα συνιστούν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της σοκαριστικής βαρβαρότητας που επιδεικνύει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει για να διατηρήσει την απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων παγκοσμίως», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της πρωθυπουργού.

Πηγή: sputniknews.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις