Κόσμος

Συρία: Κι όμως, ο Άσαντ δεν το… έσκασε!

Τις τελευταίες ώρες, "φούντωναν" οι φήμες που ήθελαν τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να έχει εγκαταλείψει τη Συρία, υπό τον φόβο "χτυπήματος" του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Άσαντ τις διέψευσε με την παρουσία του σε εκδήλωση μελετητών στην Δαμασκό, όπου μίλησε. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της Συρίας τόνισε την ανάγκη για ανοιχτό διάλογο μεταξύ των θρησκευτικών θεσμών και των νέων.

assad

Αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις λόγω του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα. Κάπως έτσι το ενδεχόμενο… μπάσιμο του Τραμπ στην σύρραξη της Συρίας προκαλεί παγκόσμιο τρόμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα σε μήνυμά του στο Twitter πως «οι πύραυλοι έρχονται» στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται ότι σημειώθηκε την Κυριακή. Ο συριακός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Πηγή: Almasdarnews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Ντόναλντ Τραμπ μιλά για τη «Χρυσή Εποχή της Μέσης Ανατολής» μετά την εκεχειρία, αλλά θα πληρώσει ακριβά τον πόλεμο που ξεκίνησε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τα ξημερώματα την απόφαση για εκεχειρία χωρίς πομπώδεις θριαμβολογίες, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρόκειται για νίκη των ΗΠΑ - «Θα βγουν πολλά λεφτά»
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δεν πάτησε το «κουμπί» κατά του Ιράν, ανέστειλε για δύο εβδομάδες τις επιθέσεις, δεκτό το σχέδιο του Πακιστάν για παράταση στο τελεσίγραφο
Ο Τραμπ «παγώνει» τους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν με τον όρο να ανοίξουν, άμεσα, τα Στενά του Ορμούζ - Τη συμφωνία εκεχειρίας αποδέχθηκε και ο Νετανιάχου - Την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ 5