Κόσμος

Συρία: Κι όμως, ο Άσαντ δεν το… έσκασε!

Τις τελευταίες ώρες, "φούντωναν" οι φήμες που ήθελαν τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να έχει εγκαταλείψει τη Συρία, υπό τον φόβο "χτυπήματος" του Ντόναλντ Τραμπ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ωστόσο, ο ίδιος ο Άσαντ τις διέψευσε με την παρουσία του σε εκδήλωση μελετητών στην Δαμασκό, όπου μίλησε. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της Συρίας τόνισε την ανάγκη για ανοιχτό διάλογο μεταξύ των θρησκευτικών θεσμών και των νέων.

assad

Αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις λόγω του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα. Κάπως έτσι το ενδεχόμενο… μπάσιμο του Τραμπ στην σύρραξη της Συρίας προκαλεί παγκόσμιο τρόμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα σε μήνυμά του στο Twitter πως «οι πύραυλοι έρχονται» στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται ότι σημειώθηκε την Κυριακή. Ο συριακός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Πηγή: Almasdarnews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή AHI σε Μάρκο Ρούμπιο: Ζητά σαφή επαναβεβαίωση των αμερικανικών θέσεων για το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Το Ινστιτούτο καλεί, επίσης, τις ΗΠΑ να διατηρήσουν μια σταθερή και συνεπή προσέγγιση στις θαλάσσιες διαφορές της Ανατολικής Μεσογείου, με βάση το διεθνές δίκαιο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Χαστούκι» Εζέλ σε Ερντογάν: «Η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου γίνεται αποδεκτή από όλους, το τουρκολιβυκό μνημόνιο καταδικάζεται»
Σφοδρά πυρά του αρχηγού της τουρκικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τον αποκλεισμό από το SAFE, τα F-35 και την υπεροχή της Ελλάδας στους εξοπλισμούς
Τουρκία, Οζγκούρ Εζέλ
Έφοδος του FBI σε σπίτι στην Καλιφόρνια για πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών – Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
Τον περασμένο Αύγουστο, το FBI συνέλαβε τον Έρικ Σουόλγουελ σε αεροδρόμιο, κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικές συσκευές του και έγινε έρευνα στην κατοικία του στην Ουάσιγκτον
Eric Swalwell