Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Νέα εκεχειρία; Λεωφορεία μεταφέρουν αμάχους από το Χαλέπι [pics]

Φωτο Twitter / @NST_Online
Φωτο Twitter / @NST_Online

Η κρατική τηλεόραση στη Συρία μετέδωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε μία νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών για την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες.

Λεωφορεία έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε περιοχές στα ανατολικά του Χαλεπίου, υπό την εποπτεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας.

Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν αντάρτες, αλλά κι αμάχους. Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Συρία, Ελίαζμπεθ Χοφ, δήλωσε ότι μία ομάδα του αναφερόμενου οργανισμού κατευθύνεται στη Ραμούσα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, όπου και θα διεξαχθεί η επιχείρηση της εκκένωσης.

Τηλεοπτικά πλάνα της συριακής τηλεόρασης δείχνουν λεωφορεία να έχουν παρκάρει σε διασταύρωση στη Ραμούσα, με τη συνοδεία ενός οχήματος της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν κι άλλα μεγαλύτερα οχήματα του ICRC και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Ωστόσο, μία εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη, δήλωσε ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει τις εξελίξεις.

1.200 άνθρωποι μεταφέρονται

Παράλληλα, τα ΜΜΕ στη Συρία μεταδίδουν ότι 1.200 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, ενώ ίδιος αριθμός ανθρώπων θα απομακρυνθεί από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Η απομάκρυνση των οικογενειών των ενόπλων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, θα επιτραπεί εάν μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων γίνει αποδεκτό ν’ αποχωρήσουν από τα δύο χωριά. Οι ένοπλοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, μέχρι να γίνει η απομάκρυνση των ανθρώπων από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ.

Νέα εκεχειρία – Μένει να φανεί…

Η κρατική τηλεόραση στη Συρία μετέδωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε μία νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών για την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι.

Αυτό θα είναι σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες.

Περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρυνθούν αρχικά από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί από τα δύο χωριά, σύμφωνα με την τηλεόραση “ al-Ikhbariya TV.”

Μόλις οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα χωριά φτάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, τότε, θα επιτραπεί η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι, ενώ η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους, θα γίνει σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.

Στο μεταξύ οι εικόνες από το βομβαρδισμένο Χαλέπι είναι αποκαρδιωτικές…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε