Κόσμος

Συρία: Νεκρός ένας διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινή επιδρομή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας διοικητής της Χεζμπολάχ στη Συρία, σκοτώθηκαν σήμερα (10/11/2024) από επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό.

Η επίθεση του Ισραήλ «στη Σαγέντα Ζαϊνάμπ στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και τρία παιδιά, όλα Σύροι, καθώς και σε ένα διοικητή της Χεζμπολάχ», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Από τους εννέα νεκρούς, τέσσερις δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, τονίζει το Παρατηρητήριο, το οποίο κάνει επίσης λόγο για 14 τραυματίες απ’ αυτό το ισραηλινό πλήγμα στον τομέα της Σαγέντα Ζεϊνάμπ, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος, το οποίο υπερασπίζονται φιλοϊρανικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Χεζμπολάχ.

Ο διοικητής της Χεζμπολάχ, που σκοτώθηκε από το πλήγμα, ήταν «λιβανέζος υπήκοος και δραστηροποιούνταν στη Συρία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Η ισραηλινή επίθεση στοχοθέτησε άτομα μέσα σε ένα κτίριο όπου ζουν λιβανικές οικογένειες και μέλη του κινήματος», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για μια «ισραηλινή αεροπορική επίθεση (…) με στόχο ένα κτίριο κατοικιών στη Σαγέντα Ζεϊνάμπ», προσθέτοντας ότι «επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες» σκοτώθηκαν και μια εικοσαριά άλλοι τραυματίσθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωνε δικηγόρος χωρίς να έχει περάσει τις εξετάσεις
Η Ζακαράια είχε εμφανιστεί στο Fox News, το CNN και το Newsmax πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στον Λευκό Οίκο και αυτοαποκαλούνταν δικηγόρος τακτικά σε δημόσιες εμφανίσεις της
Η Κέιτι Ζακαράια
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
29
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026 9