Κόσμος

Συρία: Νέο χτύπημα με θύματα πολλούς Ιρανούς – Κατηγορίες κατά του Ισραήλ

Τουλάχιστον 26 μαχητές προσκείμενοι στο συριακό καθεστώς, στην «πλειονότητά τους» Ιρανοί, σκοτώθηκαν σε πυραυλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν καταγγείλει χθες Κυριακή το βράδυ «μια νέα επίθεση» χωρίς όμως να κατονομάσουν τους δράστες, ενώ πρόσθεσαν ότι «εχθρικοί πύραυλοι» στοχοθέτησαν «στρατιωτικές θέσεις στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι».

Από τους «πιθανόν ισραηλινούς» βομβαρδισμούς εναντίον της Ταξιαρχίας 47, μιας στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Χάμα στην κεντρική Συρία, σκοτώθηκαν 26 φιλοκυβερνητικοί μαχητές, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον 26 μαχητές σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 4 ήταν Σύροι. Οι άλλοι μαχητές ήταν αλλοδαποί, με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να είναι Ιρανοί», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

«Κρίνοντας από τους στόχους είναι πιθανό οι βομβαρδισμοί να είναι ισραηλινοί», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι τόσο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που επλήγη στην επαρχία του Χαλεπίου όσο και στην Ταξιαρχία 47 «στόχος ήταν αποθήκες πυραύλων εδάφους- εδάφους».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ισραηλινό στρατιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Ίσραελ Κατζ, υπουργός Μεταφορών και αρμόδιος για την υπηρεσία Πληροφοριών, δήλωσε ότι «δεν έχω ενημερωθεί για τα γεγονότα».

Το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Συρία, αν και από την αρχή του εμφυλίου στη χώρα το 2011 έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στόχων.

Νωρίτερα τον Απρίλιο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν είχε επισημάνει ότι η χώρα του θα αντιταχθεί εναντίον οποιασδήποτε ιρανικής «στρατιωτικής εγκατάστασης» στη Συρία, «ανεξαρτήτως κόστους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας
Μουσουλμάνος φοιτητής από το Πακιστάν ο ένας δράστης του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - Η στιγμή που Αυστραλός πολίτης τον αφοπλίζει
O 24χρονος Ναβίτ Άκραμ είναι από τη Λαχόρη του Πακιστάν, μουσουλμάνος και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Central Queensland στο Σίδνεϊ, στο Πανεπιστήμιο Hamdard στο Ισλαμαμπάντ και στο Ινστιτούτο Al Murad
Η αστυνομία αποκλείει μια περιοχή στην παραλία Bondi μετά από αναφορά για πυροβολισμούς στο Σίδνεϊ
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
24
Συγκλονίζουν τα βίντεο από το αιματοκύλισμα σε παραλία στο Σίδνεϊ - 12 νεκροί, βρέθηκε και βαν με εκρηκτικά
Μεταξύ των 29 τραυματιών υπάρχουν και παιδιά - Δείτε τα 9 λεπτά του τρόμου στην πολυσύχναστη παραλία του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια εβραϊκής γιορτής και έναν από τους δράστες να πέφτει νεκρός
Τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία
19
Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ - 12 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά
Ενοπλοι κατέβηκαν από βαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του κόσμου που ήταν στην παραλία για μια εβραϊκή γιορτή - 29 τραυματίες, βρέθηκε βαν με εκρηκτικά - Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση
Πυροβολισμοί σε παραλία στο Σίδνεϊ
57