Κόσμος

Συρία: Ο Τζολάνι «διαλύει» τις ένοπλες ομάδες και τις εντάσσει στον στρατό

«Όλοι θα υπόκεινται στον νόμο» διαμήνυσε ο 42χρονος Τζολάνι που υποχρέωσε σε φυγή τον Άσαντ

Ο νέος ισχυρός άνδρας της Συρίας, Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, ανακοίνωσε πως οι ένοπλες παρατάξεις θα «διαλυθούν» και οι μαχητές τους θα ενταχθούν στον στρατό.

Ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, ο επικεφαλής της συμμαχίας των ισλαμιστών που κατέλαβε την εξουσία στη Συρία έκανε γνωστό πως οι ένοπλες οργανώσεις θα ενσωματωθούν στον στρατό της νέας εξουσίας που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Οι παρατάξεις θα διαλυθούν κι οι μαχητές θα προετοιμαστούν να ενταχθούν στις τάξεις του υπουργείου Άμυνας», προσεχώς «όλοι θα υπόκεινται στον νόμο», τόνισε ο 42χρονος Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι – πλέον χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, Άχμαντ αλ Σάρα – σε δηλώσεις του που δημοσιοποιήθηκαν μέσω Telegram από τη συμμαχία στην οποία κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η σουνιτική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα νούμερα διαψεύδουν τον Τραμπ για τους «εγκληματίες μετανάστες» της ICE: 40% χωρίς μητρώο, κάτω από 14% οι βίαιοι
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας «ξεγυμνώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ και τα όσα λέει για «επικίνδυνους μετανάστες» καθώς οι μετανάστες που συλλαμβάνει η ICE με προηγούμενα βίαια εγκλήματα είναι ελάχιστοι
Μινεσότα