Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Συρία: Οι Κούρδοι παρέδωσαν στη Γερμανία τέσσερα παιδιά τζιχαντιστών

Συρία: Οι Κούρδοι παρέδωσαν στη Γερμανία τέσσερα παιδιά τζιχαντιστών
photo Reuters

Τέσσερα παιδιά παρέδωσε στη Γερμανία η αυτόνομη κουρδική διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία, των οποίων οι γονείς ήταν μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ),

Η αυτόνομη διοίκηση των Κούρδων στη Συρία παρέδωσε τα τέσσερα παιδιά, τρία από τα οποία είναι ορφανά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, καθώς και ένα κοριτσάκι 6 μηνών που είναι πολύ άρρωστο, σε αντιπροσωπεία της γερμανικής κυβέρνησης, είπε o Αμπντελ Καρίμ Ούμερ, επικεφαλής των Εξωτερικών Σχέσεων της κουρδικής διοίκησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο συνοριακό φυλάκιο της Σιμάλκα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Συρία και του ιρακινού Κουρδιστάν.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία παίρνει πίσω παιδιά πολιτών της που ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ήδη έχουν πάρει η Γαλλία και η Νορβηγία.

Τα παιδιά ζούσαν στον καταυλισμό αλ-Χολ στην βορειοανατολική Συρία, όπου μένουν 74.000 άνθρωποι. Ήταν ανάμεσα στις οικογένειες του Ισλαμικού Κράτους που παραδόθηκαν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατά τη διάρκεια των μαχών εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις