Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συρία: Ρωσική αντιπροσωπεία εσπευσμένα στην Τουρκία

Συρία: Ρωσική αντιπροσωπεία εσπευσμένα στην Τουρκία

Ρωσική αντιπροσωπεία θα φθάσει αύριο, Σάββατο, στην Τουρκία για συνομιλίες με στόχο να σταματήσει η «επίθεση» της συριακής κυβέρνησης και να μπει τέλος στην ανθρωπιστική καταστροφή στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπως δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταματήσει την ανθρωπιστική τραγωδία στην Ιντλίμπ, όπου χθες συριακές δυνάμεις υπό τη Ρωσία εισήλθαν στη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα.

Προελαύνει ο Άσαντ

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του Άσαντ, με την στήριξη φυσικά της Ρωσίας, προελαύνουν στην επαρχία Ιντλίμπ στην Συρία,  προς μια πόλη-κλειδί της επαρχίας Ιντλίμπ, η οποία παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

Σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση από την νέα επίθεση των Συριακών δυνάμεων σκοτώθηκαν 17 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Εν μέσω της ανθρωπιστικής τραγωδίας που άρχισε τον Δεκέμβριο εναντίον της Ιντλίμπ και γειτονικών της τομέων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε χθες Πέμπτη εκτάκτως για τη Συρία κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις