Κόσμος

Συρία: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ – 43 αντιμαχόμενοι και 5 άμαχοι νεκροί

Τέλος δεν έχουν οι εχθροπραξίες στην Συρία και συγκεκριμένα στην Ιντλίπ με δεκάδες νεκρούς. Ανάμεσά τους και πέντε άμαχοι.

Οι συγκρούσεις στην Συρία συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τζιχαντιστές χθες Δευτέρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 43 αντιμαχόμενοι. Μάλιστα οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους έχουν εντείνει τα πλήγματα που καταφέρουν τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης στη βορειοδυτική Συρία, ρωσική στρατιωτική βάση έγινε στόχος επίθεσης με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τομέα που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, αλλά η επίθεση αποκρούστηκε και δεν υπήρξαν ούτε θύματα, ούτε ζημιές, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Στην επαρχία Ιντλίμπ και τις περιοχές που γειτονεύουν με αυτή, ειδικά στην επαρχία Χάμα, κυριαρχούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), που έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος «προωθήθηκαν προς την κατεύθυνση ενός χωριού κι ενός λόφου [που βρίσκονται] στα χέρια των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Χάμας» με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν «σφοδρές μάχες» με μέλη της ΧΤΣ και ακόμη μιας οργάνωσης τζιχαντιστών που έχουν συμμαχήσει μαζί τους, του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (ΙΚΤ), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε χθες βράδυ ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, 21 τζιχαντιστές και 22 μέλη των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν και οι εχθροπραξίες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη.

Στη Δαμασκό, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για «εντατικές επιχειρήσεις» του στρατού εναντίον θέσεων «τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Χάμα και στην Ιντλίμπ.

Νωρίτερα χθες, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκαν επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πλήγματα του συριακού πυροβολικού στην επαρχία Ιντλίμπ, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον πέντε νοσοκομεία και ένα ιατρικό κέντρο έχουν υποστεί πλήγματα τις τελευταίες ημέρες από τους βομβαρδισμούς. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις, η ΜΚΟ επέρριψε την ευθύνη στη Μόσχα.

Εξάλλου η ρωσική αεροπορική βάση Χμάιμιμ, στη επαρχία Λαττάκεια, όχι μακριά από την Ιντλίμπ, έγινε χθες στόχος βομβαρδισμού με «συνολικά 36 ρουκέτες» από τομέα ελεγχόμενο από τη ΧΤΣ, πάντως οι ρουκέτες «αποκρούστηκαν από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ιταλία - 28χρονος σκότωσε την 22χρονη αδελφή του επειδή έβαζε δυνατά τη μουσική
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Τζουζέπε Μουζέλα δολοφόνησε την αδελφή του επειδή, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στους ανακριτές, άκουγε δυνατά μουσική και δεν τον άφηνε να κοιμηθεί
Ιταλός αστυνομικός
Το καθεστώς του Ιράν ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον στις γυναίκες να οδηγούν δίκυκλα
Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από ένα κύμα διαδηλώσεων στο Ιράν, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Δεκεμβρίου ως διαμαρτυρία για το αυξημένο κόστος ζωής προτού εξαπλωθούν και περιλάβουν πολιτικά αιτήματα
Γυναίκες στο Ιράν
Μαρίν Λε Πεν c'est fini: Σβήνει οριστικά το όνειρο της προεδρίας - Εκτεθειμένος ο Ζορντάν Μπαρντελά, η ώρα της ανιψιάς Μαριόν Μαρεσάλ
Ταφόπλακα στο πολιτικό μέλλον της Λε Πεν προτείνουν οι εισαγγελείς, το καλοκαίρι κρίνεται αν θα είναι υποψήφια το 2027 - Ανοίγει ο δρόμος για την Μαριόν Μαρεσάλ να αναλάβει τα ηνία του κόμματος
Η Μαρίν Λε Πεν