Κόσμος

Συρία: Τέσσερα παιδιά νεκρά από φωτιά σε καταυλισμό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερα παιδιά, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών, καθώς και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους ενώ 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε φωτιά εξαιτίας ατυχήματος με θερμάστρα στον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία.

Σε ανακοίνωσή της, η UNICEF απηύθυνε έκκληση να αρχίσει διαδικασία ασφαλούς επανένταξης και επαναπατρισμού όλων των παιδιών που βρίσκονται στον καταυλισμό Αλ Χολ και σε όλη τη βορειοανατολική Συρία.

«Υπάρχουν πάνω από 22.000 παιδιά τουλάχιστον 60 εθνικοτήτων που μαραζώνουν σε καταυλισμούς και φυλακές, πέρα από τα πολλές χιλιάδες παιδιά από τη Συρία», τόνισε ο Τεντ Τσάιμπαν, διευθυντής του τμήματος της UNICEF που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Σημείωσε ότι τα παιδιά στον καταυλισμό Αλ Χολ όχι μόνο είναι στιγματισμένα, αλλά ζουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, αντιμέτωπα με ελλείψεις βασικών αγαθών.

«Η κράτηση παιδιών είναι μέτρο υστάτης προσφυγής και θα έπρεπε να εφαρμόζεται για το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα. Τα παιδιά δεν θα έπρεπε να φυλακίζονται απλά και μόνο διότι υπάρχουν υποψίες πως έχουν οικογενειακούς δεσμούς με μέλη ένοπλων οργανώσεων», έκρινε.

click4more: Akula: Αυτό ήταν το σοβιετικό υποβρύχιο – «εφιάλτης» των ΗΠΑ που έφτασε μέχρι το… Χόλυγουντ [pics]

Ο κ. Τσάιμπαν κάλεσε τις κουρδικές αρχές στη βορειοανατολική Συρία και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να κάνουν ό,τι μπορούν για να επαναπατριστούν τα ξένα παιδιά, καθώς και να επιστρέψουν στα σπίτια τους τα παιδιά από τη χώρα.

Ζήτησε ακόμη από όλα τα μέρη στη σύρραξη να επιτρέπουν ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση για να προσφέρεται βοήθεια και φροντίδα στα παιδιά και τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων όσων βρίσκονται σε κέντρα κράτησης.

Στον καταυλισμό Αλ Χολ, που έχει μετατραπεί σε μια αχανή πόλη φτιαγμένη από σκηνές, ζουν σχεδόν 62.000 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πρόκειται κυρίως για πρόσωπα με συριακή ή ιρακινή υπηκοότητα, αλλά και χιλιάδες πρόσωπα από το εξωτερικό, ιδίως χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, καθώς και τα παιδιά τους — τις οικογένειες των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού τους εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με αμηχανία, όταν δεν απορρίπτεται, από τις κυβέρνήσεις των χωρών τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ιρλανδία: 5 νεκροί και 4 τραυματίες από μετωπική σύγκρουση οχημάτων – Το ένα κινούταν ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο
Μία γυναίκα περίπου 20 ετών, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως και ο τέταρτος επιβάτης του οχήματος, ένα παιδί
τροχαιο ιρλανδια
Πύρινη κόλαση στο Βέλγιο: 30.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, εκκενώνεται πόλη της Γερμανίας κοντά στα σύνορα όπου πλησιάζει η φωτιά
Ήδη νωρίτερα χθες ο δήμος είχε απευθύνει σύσταση στους πολίτες να φύγουν, όταν ακόμη το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν ενάμισι χιλιόμετρο από τα σύνορα της Γερμανίας και 1,8 χλμ. από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή
βελγιο
Τραμπ: Η αμυντική συνεργασία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν δείχνει ότι ενώνεται η Μέση Ανατολή
Η Τουρκία, το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία έχουν επίσης κοινό το ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες μεσολάβησης για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ