Κόσμος

Συρία: Θρίλερ με δημοσιογράφο που είχε απαχθεί το 2012 – Δεν είναι ο άνδρας που βρέθηκε ξυπόλητος

Τα ίχνη του Όστιν Τάις χάθηκαν στις 13 Αυγούστου του 2012 ενώ έκανε ρεπορτάζ στη Νταράγια της Συρίας

Το θρίλερ με την τύχη του Αμερικανού δημοσιογράφου Όστιν Τάις, ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία το 2012 συνεχίζεται. Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έδειχνε έναν άνδρα, ο οποίος έμοιαζε στον δημοσιογράφο με τον ίδιο τελικά να αναφέρει ότι λέγεται Τράβις Τίμερμαν.

Τα ίχνη του Όστιν Τάις, ενός Αμερικανού δημοσιογράφου και βετεράνου αξιωματικού του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ χάθηκαν στις 13 Αυγούστου του 2012 ενώ έκανε ρεπορτάζ στη Νταράγια της Συρίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ένα βίντεο 47 δευτερολέπτων όπου ο Τάις ήταν με δεμένα τα μάτια. Τον Οκτώβριο του 2012, ένας εκπρόσωπος των ΗΠΑ είπε ότι πιστεύεται, με βάση τις περιορισμένες πληροφορίες που είχε, ότι ο Τάις βρισκόταν υπό την κράτηση της συριακής κυβέρνησης. Το FBI μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να προσφέρει αμοιβή έως και ένα εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με την τύχη του Όστιν Τάις.

Τις τελευταίες ώρες βίντεο έδειχνε έναν Αμερικανό να έχει βρεθεί ξυπόλητος σε ένα χωράφι. Πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για τον  δημοσιογράφο που είχε απαχθεί το 2012. Το βίντεο είναι από την πόλη Az Zyabeyeh (15 χλμ. νότια της Δαμασκού) με τον άνδρα να είναι ιδιαίτερα σαστισμένος. 

Λίγη ώρα αργότερα σε ένα νέο βίντεο μιλάει ο ίδιος ο Αμερικανός που βρέθηκε στο χωράφι και διαψεύδει ότι είναι ο δημοσιογράφος Όστιν Τάις. Αναφέρει ότι λέγεται Τράβις Τίμερμαν και βρέθηκε στην περιοχή για θρησκευτικούς λόγους.

 

Ο Τζο Μπάιντεν πάντως σε ομιλία του στις 8 Δεκεμβρίου 2024, την ημέρα της πτώσης του καθεστώτος Άσαντ είπε για τον Τάις. «Πιστεύουμε ότι είναι ζωντανός, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τον πάρουμε πίσω, αλλά δεν έχουμε ακόμη άμεσες αποδείξεις γι’ αυτό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς πατέρας και γιος σκόρπιζαν τον θάνατο επί 10 λεπτά στο Σίδνεϊ - Τα νόμιμα όπλα και οι έρευνες για τη σχέση του 24χρονου με το ISIS
«Οποιοσδήποτε θα ευχόταν να έχει έναν γιο σαν τον δικό μου», λέει η μητέρα του μικρότερου δράστη - Στους 40 οι τραυματίες, 5 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση - 6 πυροβόλα όπλα είχε νόμιμα στην κατοχή του ο μεγαλύτερος δράστης
REUTERS
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
12
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί