Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Τελ Αμπιάντ!

Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Τελ Αμπιάντ!
Reuters (αρχείο)

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν στην πόλη Τελ Αμπιάντ, στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Επίσης, περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Συρία.

Οι περισσότεροι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ιατρική πηγή που πρόσθεσε ότι η έκρηξη κατέστρεψε καταστήματα και άλλα αυτοκίνητα.

Τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 14.

Η πόλη ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

Συρία: Κουρδικές οργανώσεις κατηγορούν  οι Τούρκοι

Σε ανακοίνωσή του από τη Βηρυτό του Λιβάνου, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και άμαχοι είναι μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από την έκρηξη του αυτοκινήτου.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση στην Τελ Αμπιάντ. Στην πόλη αυτή γίνονται μερικές από τις σκληρότερες μάχες που λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη, τον Οκτώβριο, της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία κατά κουρδικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που αποδίδει την “επίθεση” αυτή στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις