Κόσμος

Συρία: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί σύμμαχοι του Ιράν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 22 μαχητές, που ανήκαν σε οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν, σκοτώθηκαν στα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα, τα οποία εξαπολύθηκαν την στην ανατολική Συρία, στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Αυτή ήταν η πρώτη στρατιωτική επιχείρηση της κυβέρνησης Μπάιντεν που αποφασίστηκε ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής παρουσίας στο Ιράκ.

Χαρακτηρίζοντας τη στρατιωτική αυτή επιχείρηση “αμυντική”, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, διευκρίνισε πως οι νυκτερινές επιδρομές κατέστρεψαν “πολλές υποδομές σε ένα συνοριακό φυλάκιο που χρησιμοποιείται από οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν”.

“Η άδεια για τα πλήγματα δόθηκε ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και της Συμμαχίας στο Ιράκ, και στις απειλές που εξακολουθούν να υφίστανται εναντίον του προσωπικού αυτού”, διευκρίνισε σε μία ανακοίνωση.

click4more: Οι Ροκφέλερ αποσύρουν από τον ΟΗΕ ταπετσαρία με την «Γκουέρνικα» του Πικάσο

Οι επιδρομές είχαν στόχο δύο παρατάξεις του ισχυρού συνασπισμού ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων Χασντ αλ-Σάαμπι Καταέμπ Χεζμπολάχ και Καταέμπ Σαγίντ αλ-Σουχάντα, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Τα πλήγματα κατέστρεψαν τρία φορτηγία με πυρομαχικά που είχαν φθάσει από το Ιράκ στο ύψος ενός παράνομου συνοριακού φυλακίου νότια της συριακής πόλης Μπουκαμάλ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Τουλάχιστον 22 μαχητές φιλοϊρανικών ιρακινών οργανώσεων έχασαν τη ζωή τους, όλοι μέλη της Χασντ αλ-Σάαμπι”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, έπειτα από έναν πρώτο απολογισμό 17 νεκρών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ μίλησε σήμερα με τον Σύρο ομόλογό του μερικές ώρες μετά τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών στην ανατολική Συρία.

“Οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη η Δύση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ό,τι αφορά τη Συρία”, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επενδύσεις 40 δισ. δολ. σε συστήματα αντι-drone ανακοίνωσε ο Ρούτε για να πείσει τον Τραμπ ότι η Ευρώπη ενισχύει την άμυνά της
Πρόκειται για την πρώτη αγορά από τη Συμμαχία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Triton τα οποία θα συμπληρώσουν τον τρέχοντα στόλο του ΝΑΤΟ
Ρούτε
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Η αυτοαποκαλούμενη «βασίλισσα της ραπ», που στο παρελθόν είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τραμπ και ιδιαίτερα στη μεταναστευτική του πολιτική, δηλώνει πλέον «No1 θαυμάστριά του»
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Νεκρή και θαμμένη στο Κίεβο βρέθηκε η Ουκρανή που κατηγορούνταν ότι ανατίναξε το σπίτι που έμενε ο Ουκρανός ολιγάρχης στο Μονακό
Νωρίτερα, η Μπερεζόβσκα είχε καταχωρηθεί ως καταζητούμενη από την Ιντερπόλ και πλέον έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι για τη δολοφονία της
Anastasia Berezovska
10
Καναδάς: Πατέρας δολοφόνησε τους δύο γιους του, πυρπόλησε το οδοντιατρείο του και αυτοκτόνησε
«Εσένα δεν θα σε σκοτώσω, θα σε αφήσω μόνη, καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς να μπορείς να κινηθείς», ανέφερε για την πρώην σύζυγό του στο χειρόγραφο σημείωμα του ο δράστης
Ο Μοχάμεντ Αλ-Λάμι