Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Συρία: Τουλάχιστον 53 νεκροί από επίθεση του ISIS

Συρία: Τουλάχιστον 53 νεκροί από επίθεση του ISIS
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι είναι νεκροί από μια νέα επίθεση που καταγράφηκε σήμερα στην κεντρική Συρία και αποδίδεται στο ISIS, κατά εργαζομένων που μάζευαν τρούφες στα νοτιοανατολικά της πόλης Σοχνέ, στην επαρχία Χομς.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, τα θύματα μάζευαν τρούφες ενώ μεταξύ των νεκρών της επίθεσης του ISIS είναι και 7 στρατιωτικοί, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Παλμύρας, Ουάλιντ Άουντι, στον φιλοκυβερνητικό συριακό σταθμό Cham FM.

Η τζιχαντιστική οργάνωση του ISIS έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της, μολονότι έχει χάσει τα προπύργιά της στη Συρία και παρά τα πλήγματα που δέχεται από τον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Στην ίδια περιοχή σημειώθηκε μια παρόμοια επίθεση και το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άλλοι 60 άνθρωποι απήχθησαν.

Το ISIS φαίνεται ότι εξαπολύει επιθέσεις επωφελούμενο από το γεγονός ότι οι κάτοικοι των απομονωμένων αγροτικών περιοχών απομακρύνονται από τα χωριά τους για να μαζέψουν τρούφες.

Οι τρούφες της ερήμου ή τρούφες της άμμου, μαζεύονται κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου και πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις