Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συρία: Τουλάχιστον 76 νεκροί από τις Τουρκικές επιδρομές – Ανάμεσά τους 22 άμαχοι

Συρία: Τουλάχιστον 76 νεκροί από τις Τουρκικές επιδρομές – Ανάμεσά τους 22 άμαχοι

Τουλάχιστον 54 Κούρδοι μαχητές αλλά και Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία σκοτώθηκαν στις τρεις μέρες μαχών που μαίνονται στη βορειοδυτική Συρία, έπειτα τη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην επαρχία Αφρίν. Σε αυτούς προστίθενται και οι 22 άμαχοι που έχουν χάσει την ζωή τους από την ώρα που ξεκίνησαν οι επιδρομές, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 76.

«Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και συγκρούσεις έχουν σκοτώσει 26 μαχητές στη κουρδική πλευρά», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Επιπρόσθετα ανέφερε το θάνατο 19 μαχητών από το αντίπαλο στρατόπεδο, ανάμεσά τους Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν ακόμη 9 πτώματα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».

Από το Σάββατο, 22 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς κουρδικών δυνάμεων με στόχο συριακά εδάφη που ελέγχονται από αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε το Παρατηρητήριο.

Τουρκία: Δεν δώσαμε καμιά υπόσχεση ότι θα περιοριστούμε μόνο στο Αφρίν

Η Τουρκία δεν έδωσε καμία υπόσχεση στην Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα ότι η στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» θα περιορισθεί μόνο στο Αφρίν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

O Μποζντάγ δήλωσε επίσης ότι πριν εξαπολύσει την επιχείρηση η ‘Αγκυρα είχε προειδοποιήσει ότι θα λάβει στρατιωτική δράση και ότι στόχος της ήταν η εκκαθάριση της περιοχής από τους τρομοκράτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις