Κόσμος

Συρία: Τουρκικά drones έπληξαν στόχους βορειοανατολικά της χώρας – Τουλάχιστον 5 νεκροί

«Αυτό το έγκλημα αποτελεί μέρος μιας σειράς κατάφωρων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου»

Τουλάχιστον 5 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές «τουρκικών drones» στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε σήμερα (21.12.2024) μια ΜΚΟ, την επομένη του θανάτου δύο Κούρδων δημοσιογράφων σε παρόμοιες συνθήκες.

Από την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ στις 8 Δεκεμβρίου η Άγκυρα υποστηρίζει μια επίθεση από ένοπλες ομάδες κατά των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν τμήμα της βόρειας Συρίας.

«Δύο πολίτες, μια γυναίκα και ένα μέλος ενός πολιτικού κόμματος, υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομές τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών» κοντά στην πόλη Ταλ Μπρακ, στην επαρχία Χασακέ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Η τουρκική κατοχή στοχοθέτησε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος ένα αυτοκίνητο σε δρόμο που συνδέει την πόλη Αλ-Χολ με το Ταλ Μπρακ (…) σκοτώνοντας τρεις πολίτες», μετέδωσε νωρίτερα το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων στη Συρία, το Hawar.

«Αυτό το έγκλημα αποτελεί μέρος μιας σειράς κατάφωρων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απαγορεύουν τη στοχοθέτηση αμάχων», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Κουρδικές Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας.

Άλλοι δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε άλλο τουρκικό χτύπημα στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με την OSDH, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά έχει ένα τεράστιο δίκτυο πηγών στη χώρα.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
Ο εν λόγω παγωμένος βράχος, που αποκαλείται (612533) 2002 XV93, βρίσκεται σε απόσταση 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Ήλιου - Γης, δηλαδή περίπου 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο
Πλούτωνας