Κόσμος

Συρία: Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο και 26 απήχθησαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν σήμερα (11.3.2023) στη βόρεια Συρία και τουλάχιστον 26 άλλοι απήχθησαν σε μια επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Αυτή η επίθεση ανεβάζει σε 139 τον αριθμό των ανθρώπων (ανάμεσά τους 120 άμαχοι) που έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο στη Συρία, ενώ έψαχναν τρούφες, είτε σε δολοφονικές επιθέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ή εξαιτίας εκρήξεων διάσπαρτων ναρκών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου.

«Ένοπλοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους» δολοφόνησαν τρεις εργάτες που μάζευαν τρούφες στην έρημο στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου της Συρίας «κόβοντας τον λαιμό τους», ανέφερε το OSDH στο Γαλλικό Πρακτορείο

Η ΜΚΟ πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 26 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, μεταξύ των οποίων γυναίκες, απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη κάποια αναφορά στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε κοντά σε θέσεις φιλοϊρανικών ομάδων που υποστηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις φονικές επιθέσεις του στη χώρα, παρότι απώλεσε όλα τα οχυρά του στη Συρία και παρά τα πλήγματα που δέχθηκε από τις δυνάμεις τόσο της Δαμασκού και της Μόσχας, όσο και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική οργάνωση, που ήλεγχε στο παρελθόν μεγάλες εκτάσεις στη Συρία, επωφελείται από το γεγονός ότι κάτοικοι αγροτικών περιοχών απομακρύνονται από τα χωριά τους για να μαζέψουν τρούφες και τους βάζει στο στόχαστρο.

Η τρούφα της ερήμου, που συλλέγεται συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, πωλείται σε εξωφρενικές τιμές στη Συρία. Ένα κιλό τρούφας κοστίζει από 5 έως 25 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα, σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου 18 δολάρια.

Εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης που προκλήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται από το 2011, όλο και περισσότεροι χωρικοί αναζητούν τρούφες.

Ο εμφύλιος πόλεμος, που πυροδοτήθηκε από καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει αφήσει μισό εκατομμύριο νεκρούς, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει κατακερματίσει τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο κυβερνήτης που έσωσε 174 επιβάτες στην πτήση της Flydubai – Ο λόγος που υπήρχαν εξτρά πιλότοι στο αεροπλάνο
Παρά τα τραύματά του ο Ματσάρ μπόρεσε και άνοιξε την πόρτα του πιλοτηρίου κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα επιβάτες και μέλη του πληρώματος να επέμβουν και να ακινητοποιήσουν τον συγκυβερνήτη
Ο Ινδός πιλότος της Flydubai, Σμιτ Ματσάρ,
7
Κρίστα Πάικ: Θρίλερ με την εκτέλεσή της στο Τενεσί – Επέζησε από 2 θανατηφόρες ενέσεις και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Οι δικηγόροι της καταγγέλλουν πως ο τρόπος με τον οποίο εξελισσόταν η εκτέλεση παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμά της να μην υποστεί «σκληρή τιμωρία»
Κρίστα Πάικ 22
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ