Κόσμος

Συρία: Τρεις επαρχίες υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, με τη βοήθεια ρωσικών δυνάμεων

Ο συριακός στρατός με την συνδρομή των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας, έθεσε υπό τον έλεγχο του τρεις επαρχίες της νοτιοανατολικής Συρίας καταστρέφοντας ολοσχερώς κάθε εστία ισλαμιστών ανταρτών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος, Σεργκέι Ρουτσκόι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με την υποστήριξη των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας εξόντωσαν πλήρως τις ένοπλες συμμορίες του ISIS και της Τζεμπάτ Αλ Νόσρα, και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις επαρχίες Ντεράα, Ελ Σουβέιντα, και Ελ Κουνέιτρα» δήλωσε ο Ρουτσκόι.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στην νοτιοδυτική Συρία απελευθερώθηκαν 3.332 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πως υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης τέθηκαν 146 κατοικημένες περιοχές, εκ των οποίων οι 50 με ειρηνικό τρόπο μέσω διαπραγματεύσεων.

Ο Ρουτσκόι δήλωσε επίσης ότι αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα, Συρίας –Ιορδανίας ενώ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επανεργοποίηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1974.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι οι εγγυήτριες χώρες στην νότια ζώνη αποκλιμάκωσης, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία, δεν πήραν κανένα μέτρο όταν η κατάσταση εντάθηκε στη νότια Συρία, παρότι είχαν συστηματική πληροφόρηση για την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με τα χέρια σκάβουν για να βρουν επιζώντες στα ερείπια μετά τους δύο σεισμούς στη Βενεζουέλα - Στους 235 οι νεκροί, πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι
Κάτοικοι καταγγέλλουν λεηλασίες σε σπίτια και επιχειρήσεις ενώ οι διασώστες παλεύουν για να απεγκλωβίσουν τραυματίες - Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
REUTERS
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8