Κόσμος

Συρία: Βίντεο – ντοκουμέντο από εκτελέσεις Κούρδων αμάχων

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο. Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν οι εικόνες που βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας από την Βόρεια Συρία.

Νέο βίντεο που έρχεται από την Βόρεια Συρία δείχνει αντάρτες – συμμάχους των Τούρκων να βρίσκουν Κούρδους αμάχους και να τους εκτελούν εν ψυχρώ!

Στον ίδιο δρόμο μάλιστα λίγο νωρίτερα είχαν εκτελέσει την αρχηγό ενός Κουδικού κόμματος. Μπλόκαραν το αυτοκίνητό της, έσυραν τους επιβάτες έξω και τους σκότωσαν.

Οι άνδρες πριν τους σκοτώσουν φωνάζουν “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”, όπως ακριβώς και οι μαχητές του ISIS.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουλάχιστον εννέα πολίτες εκτελέστηκαν σήμερα στην Συρία από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές. «Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Τα μέλη των ομάδων αυτών είναι πρώην αντάρτες που πολεμούσαν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Ομως, με την εξέλιξη της σύρραξης και την αποδυνάμωση των ένοπλων ανταρτικών ομάδων, αυτές οι πολιτοφυλακές χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται πλέον από την Αγκυρα.

Οι εκτελέσεις ανεβάζουν στους 38 τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης, 81 κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών.

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων κατά την τουρκική επίθεση στην Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία – Ζητά λευκή επιταγή για στρατιωτική παρουσία με αντάλλαγμα να μην επιβάλλει δασμούς
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν την αμυντική συμφωνία με τη Δανία η οποία προβλέπει πως για κάθε αλλαγή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ενημερώνεται τόσο η Δανία όσο και η Γροιλανδία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ
Οι Βρυξέλλες γύρισαν την «πλάτη» στο «συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Αμφιβολίες και επιφυλακτικότητα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, μετά την υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς και Γροιλανδία - Κανένας εφησυχασμός για τα σχέδια και τις βλέψεις του
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν