Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Βομβάρδισαν σχολεία! Νεκροί 22 άμαχοι

Ακόμη ένα έγκλημα. Δεν θα είναι το τελευταίο, δυστυχώς. Δεν είναι το Χαλέπι αυτή τη φορά ο τόπος του μαρτυρίου. Είναι η επαρχία της Ιντλίμπ. Εκεί όπου τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν συγκέντρωση που γινόταν σε σχολεία της περιοχής, σκοτώνοντας 22 αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Οι αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχαν στόχο σχολεία στη συνοικία της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία. Η περιοχή ελέγχεται από αντάρτες που μάχονται τον Άσαντ.

«Στρατιωτικά αεροπλάνα, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί, πραγματοποίησαν έξι επιδρομές στο χωριό Χας, κοντά σε δύο σχολεία τα οποία υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά και γυναίκες», ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Πολλοί από τους νεκρούς είναι μαθητές και καθηγητές των σχολείων. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε επικαλούμενη στρατιωτική πηγή πως αντάρτες σκοτώθηκαν όταν εβλήθησαν θέσεις τους στο Χας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, syriahr.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε