Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συρία: Βομβαρδίζουν καταυλισμούς αμάχων – 20 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Συρία
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Τουλάχιστον πενήντα άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών σε δύο καταυλισμούς εκτοπισμένων και κοινότητες γύρω από αυτούς στην ανατολική Συρία.

Πιστεύεται πως τους νέους βομβαρδισμούς στη Συρία έκαναν κυρίως ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Οι συνολικά 50 άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς οι οποίοι έπληξαν δύο καταυλισμούς εκτοπισμένων και χωριά. Εκεί είχαν καταφύγει οι άμαχοι για να σωθούν από τις εχθροπραξίες στην Μπουκάμαλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Είναι το τελευταίο αστικό κέντρο που ελέγχει στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος.

Η ΜΚΟ είχε κάνει λόγο το Σάββατο για 26 θανάτους αμάχων. Όμως ο απολογισμός έγινε βαρύτερος την Κυριακή, καθώς 13 τραυματίες υπέκυψαν. Άλλοι 11 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς χθες εναντίον δύο περασμάτων που χρησιμοποιούν πολλοί για να διασχίσουν τον Ευφράτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ξανά στα χέρια των τζιχαντιστών

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν αφού οι τζιχαντιστές ξαναπήραν την Μπουκάμαλ το Σάββατο. Προηγήθηκαν σκληρές μάχες και επιθέσεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος, που είχαν ανακοινώσει ότι ανέκτησαν αυτό το αστικό κέντρο την Πέμπτη.

Το 2014, με μια κεραυνοβόλα προέλαση, οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει σχεδόν τη μισή Συρία και περίπου το ένα τρίτο της επικράτειας του γειτονικού Ιράκ. Τρία χρόνια αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει πλέον σχεδόν όλα τα εδάφη που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις