Κόσμος

Συρία: Βρέθηκε φαράγγι όπου οι τζιχαντιστές γέμισαν με πτώματα! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια φρικιαστική ανακάλυψη έκανε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Συρία, καθώς βρέθηκε φαράγγι που είχε μετατραπεί σε ομαδικό τάφο από τους τζιχαντιστές! 

Το φαράγγι, βάθους 50 μέτρων, βρίσκεται σε μια περιοχή της ερήμου στην επαρχία Ράκα, την οποία ως το τέλος του 2017 έλεγχε το ΙΚ.

Οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, κατέλαβαν την περιοχή από τους τζιχαντιστές, ενώ στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο των Σύρων μαχητών που στηρίζονται από την Τουρκία έπειτα από μια επιχείρηση που εξαπέλυσαν στα τέλη του 2019.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η έρευνα αποκάλυψε την φρίκη

Μετά την εκδίωξη του ΙΚ, το HRW κατάφερε να διεξάγει στην περιοχή έρευνα και ανακάλυψε οτι το φαράγγι χρησιμοποιούνταν σαν ομαδικός τάφος από τους τζιχαντιστές, αλλά και μετά. “Το φαράγγι αλ Χότα, άλλοτε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, έχει γίνει τόπος φρίκης”, κατήγγειλε η Σάρα Καγιάλι, ερευνήτρια για τη Συρία του HRW. Ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν ριχθεί στο φαράγγι αυτό δεν είναι γνωστός ενώ πρόκειται για έναν από τους περίπου 20 ομαδικούς τάφους που εντοπίστηκαν σε περιοχές που έλεγχε το ΙΚ στη Συρία.

“Το να αποκαλυφθεί τι συνέβη εκεί, όπως και στους άλλους ομαδικούς τάφους στη Συρία, είναι κρίσιμο για να κατανοήσουμε την τύχη των χιλιάδων ανθρώπων που εκτελέστηκαν από το ΙΚ και να αναγκάσουμε τους δολοφόνους να λογοδοτήσουν”, πρόσθεσε η Καγιάλι.

Το βρήκαν επειδή τζιχαντιστής… έφτιαξε τον υπολογιστή του!

Η ύπαρξη αυτού του ομαδικού τάφου αποκαλύφθηκε όταν ένα μαχητής του ΙΚ πήγε να επισκευάσει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή σε κατάστημα στην Ταλ Αμπιάντ, που βρίσκεται κοντά στην Τουρκία, σύμφωνα με το HRW. Ο τεχνικός του καταστήματος αντέγραψε τα δεδομένα του υπολογιστή, ανάμεσά τους και ένα βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές να ρίχνουν πτώματα σε αυτό το φαράγγι το 2014.

Το HRW χρησιμοποίησε drone για να ερευνήσει το φαράγγι αυτό και κατάφερε να βιντεοσκοπήσει πολλά πτώματα να επιπλέουν στο νερό που έχει συγκεντρωθεί εκεί. Βασιζόμενο “στην κατάσταση αποσύνθεσης”, η μη κυβερνητική οργάνωση εκτίμησε ότι “τα πτώματα πετάχτηκαν εκεί πολύ καιρό αφού το ΙΚ έφυγε από την περιοχή”.

“Η ταυτότητα των θυμάτων αυτών και τα αίτια του θανάτου τους παραμένουν άγνωστα”, διευκρίνισε. Σε ένα άλλο φαράγγι, γνωστό με το όνομα αλ Χάφσα, στο βόρειο Ιράκ, έχουν εντοπιστεί λείψανα από πολλά θύματα του ΙΚ, όμως ακόμη δεν έχει ερευνηθεί εκτενώς, σύμφωνα με το HRW.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 11
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι