Κόσμος

Συρία: Βρέθηκε φαράγγι όπου οι τζιχαντιστές γέμισαν με πτώματα! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια φρικιαστική ανακάλυψη έκανε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Συρία, καθώς βρέθηκε φαράγγι που είχε μετατραπεί σε ομαδικό τάφο από τους τζιχαντιστές! 

Το φαράγγι, βάθους 50 μέτρων, βρίσκεται σε μια περιοχή της ερήμου στην επαρχία Ράκα, την οποία ως το τέλος του 2017 έλεγχε το ΙΚ.

Οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, κατέλαβαν την περιοχή από τους τζιχαντιστές, ενώ στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο των Σύρων μαχητών που στηρίζονται από την Τουρκία έπειτα από μια επιχείρηση που εξαπέλυσαν στα τέλη του 2019.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η έρευνα αποκάλυψε την φρίκη

Μετά την εκδίωξη του ΙΚ, το HRW κατάφερε να διεξάγει στην περιοχή έρευνα και ανακάλυψε οτι το φαράγγι χρησιμοποιούνταν σαν ομαδικός τάφος από τους τζιχαντιστές, αλλά και μετά. “Το φαράγγι αλ Χότα, άλλοτε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, έχει γίνει τόπος φρίκης”, κατήγγειλε η Σάρα Καγιάλι, ερευνήτρια για τη Συρία του HRW. Ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν ριχθεί στο φαράγγι αυτό δεν είναι γνωστός ενώ πρόκειται για έναν από τους περίπου 20 ομαδικούς τάφους που εντοπίστηκαν σε περιοχές που έλεγχε το ΙΚ στη Συρία.

“Το να αποκαλυφθεί τι συνέβη εκεί, όπως και στους άλλους ομαδικούς τάφους στη Συρία, είναι κρίσιμο για να κατανοήσουμε την τύχη των χιλιάδων ανθρώπων που εκτελέστηκαν από το ΙΚ και να αναγκάσουμε τους δολοφόνους να λογοδοτήσουν”, πρόσθεσε η Καγιάλι.

Το βρήκαν επειδή τζιχαντιστής… έφτιαξε τον υπολογιστή του!

Η ύπαρξη αυτού του ομαδικού τάφου αποκαλύφθηκε όταν ένα μαχητής του ΙΚ πήγε να επισκευάσει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή σε κατάστημα στην Ταλ Αμπιάντ, που βρίσκεται κοντά στην Τουρκία, σύμφωνα με το HRW. Ο τεχνικός του καταστήματος αντέγραψε τα δεδομένα του υπολογιστή, ανάμεσά τους και ένα βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές να ρίχνουν πτώματα σε αυτό το φαράγγι το 2014.

Το HRW χρησιμοποίησε drone για να ερευνήσει το φαράγγι αυτό και κατάφερε να βιντεοσκοπήσει πολλά πτώματα να επιπλέουν στο νερό που έχει συγκεντρωθεί εκεί. Βασιζόμενο “στην κατάσταση αποσύνθεσης”, η μη κυβερνητική οργάνωση εκτίμησε ότι “τα πτώματα πετάχτηκαν εκεί πολύ καιρό αφού το ΙΚ έφυγε από την περιοχή”.

“Η ταυτότητα των θυμάτων αυτών και τα αίτια του θανάτου τους παραμένουν άγνωστα”, διευκρίνισε. Σε ένα άλλο φαράγγι, γνωστό με το όνομα αλ Χάφσα, στο βόρειο Ιράκ, έχουν εντοπιστεί λείψανα από πολλά θύματα του ΙΚ, όμως ακόμη δεν έχει ερευνηθεί εκτενώς, σύμφωνα με το HRW.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga
Politico: Πώς ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε κατά λάθος μια αλβανική εξέγερση
Φλαμίνγκο, μια παρθένα ακτογραμμή και ένα λαμπερό θέρετρο με την οικονική επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ προκάλεσαν τις μεγαλύτερες πολιτικές διαδηλώσεις στη σύγχρονη ιστορία της Αλβανίας
Protesters hold banners and placards during a protest against a luxury resort, a plan by a company linked to Donald Trump's son-in-law, Jared Kushner, on an environmentally sensitive part of the Adriatic coast, in Tirana, Albania, June 12, 2026. REUTERS/Valdrin Xhemaj
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
Το αστέρι του Μπέκαμ αναγνωρίζει την λαμπρή καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να έγινε μια εξέχουσα προσωπικότητα στη μόδα, το lifestyle και την ποπ κουλτούρα
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ποζάρει μπροστά στο αστέρι του, μετά την αποκάλυψή του στο «Walk of Fame» του Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες