Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συρία: Υπέρ του γερμανικού σχεδίου για “ζώνη ασφαλείας” τάσσονται οι Κούρδοι

Συρία: Υπέρ του γερμανικού σχεδίου για “ζώνη ασφαλείας” τάσσονται οι Κούρδοι
photo Reuters

Οι Κούρδοι της Συρίας βλέπουν με θετικό μάτι το γερμανικό σχέδιο που κάνει λόγο στη δημιουργία “ζώνης ασφαλείας” υπό διεθνή έλεγχο στη βόρεια Συρία.

Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Άμπντι σε δημοσιογράφους στην πόλι Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.

«Υπάρχει ένα σχέδιο (…) που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης στη ζώνη ασφαλείας. Το διεκδικούμε και το αποδεχόμαστε. Το σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και χρειάζεται τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας» είπε ο Άμπντι, στις δυνάμεις του οποίου επικρατούν οι Κούρδοι μαχητές.

Το σχέδιο αυτό για τη Συρία επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στη Σύνοδο σε επίπεδο υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε αυτό το πλαίσιο η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δήλωσε πως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία συμφωνούν πως η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας δεν ανοίγει τον δρόμο για μια μακροπρόθεσμη λύση για τη βόρεια Συρία.

«Συμμεριζόμαστε όλοι μας μεγάλη ανησυχία σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή», σημείωσε η Γερμανίδα υπουργός στη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους της στο ΝΑΤΟ.

Η ίδια μάλιστα πρόσθεσε πως οι Βρετανοί και Γάλλοι συνάδελφοί της συμφωνούν με αυτήν την άποψη ότι η συμφωνία που συνάφθηκε στο Σότσι «δεν προσφέρει μια μακροπρόθεσμη βάση για μια πολιτική λύση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις