Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγες ώρες πριν την απόφαση για την Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση επιλέγει να μας επιτεθεί

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας , σύσσωμη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φίλοι, μέλη και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δώσει σήμερα ραντεβού έξω από τα δικαστήρια όπου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Το θέμα αυτό έχει αναδείξει άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν με πλακάτ μέσα στην Βουλή στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ότι οι κατηγορούμενοι «δεν είναι αθώοι».

“Επικοινωνιακός πανικός στην κυβέρνηση”

Το εντυπωσιακό για τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ότι μετά από αυτή την παρέμβαση υπήρξε “επικοινωνιακός πανικός” στην κυβέρνηση – όπως λένε-  που έφερε την δήλωση  του κυβερνητικού εκπροσώπου  όπου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για καπηλεία του αγώνα για την καταδίκη των χρυσαυγιτών, ενώ έκανε λόγο για  σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ναζιστικό μόρφωμα.

click4more: Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εγέρθητι» για 5 ως 15 χρόνια φυλακή – Σήμερα γράφεται ιστορία

Ο Στ. Πέτσας, υποστήριξε ακόμα  ότι η «Νέα Δημοκρατία επί κυβέρνηση Σαμαρά, αμέσως μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013, συγκέντρωσε τα στοιχεία για τα αδικήματα των στελεχών της Χρυσής Αυγής και τα έστειλε στη Δικαιοσύνη», ενώ παράλληλα επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 23 Μαΐου του 2019, όταν είχε αναφέρει ότι «είμαστε κατά των άκρων και από τη μία και από την άλλη πλευρά».

“Μέχρι τη δολοφονία Φύσσα η ΝΔ δεν είχε κάνει τίποτα”

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν πίσω από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου την προσπάθεια της κυβέρνησης να προσεγγίσει το αντιφασιστικό κίνημα καθώς η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Επισημαίνουν  παράλληλα ότι η θεωρία των δύο άκρων είναι επικίνδυνη και ανιστόρητη .

Σε ότι αφορά την στάση την στάση που εχει κρατήσει η ΝΔ στο θέμα αυτό , υποστηρίζουν ότι μέχρι και την δολοφονία Φύσσα η ΝΔ δεν είχε κάνει τίποτα ενώ υπενθυμίζουν ότι ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά , Τάκης Μπαλτάκος είχε ηχογραφηθεί από τον Ηλία Κασιδιάρη να κάνει μυστικές συνεννοήσεις μεταξύ τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως παρά την κυβερνητική επίθεση έχουν αποφασίσει να μην απαντήσουν  καθώς όπως λένε αυτή την ώρα τα κόμματα πρέπει να εμφανιστούν με ενιαίο πολιτικό μέτωπο.

“Η ΝΔ επιλέγει να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ”

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος:

«Λίγες ώρες πριν την ιστορική απόφαση για την εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο κ. Πέτσας εμφανίζεται να έχει ένα ιδιαίτερο μικροπολιτικό άγχος. Επιλέγει να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ επαναφέροντας την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που λειτουργεί μόνο υπέρ των υπόδικων νεοναζί.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο. Όλες αυτές τις ημέρες εργαζόμαστε έτσι ώστε αύριο το αίτημα για δημοκρατία να πλημμυρίσει τους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτή την κινητοποίηση καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Για τα υπόλοιπα ο κ. Πέτσας και η Ν.Δ. να είναι σίγουροι ότι θα έχουμε το χρόνο να τα συζητήσουμε. Να είναι σίγουροι επίσης ότι αυτήν τη συζήτηση δεν θα την αποφύγουν.»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις